RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Kasım 2011, Perşembe 10:14:33 tarihnde eklendi. 783 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rasmussen'den NATO Hatırlatması.

ANDERS FOGH RASMUSSEN - NATO, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI TANIMADI VE TANIMAYACAK.
Rasmussen'den NATO Hatırlatması. 10/11/2011. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, 9 Kasım'da Tiflis'te düzenlenen NATO - Gürcistan Komisyonu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Yakında Güney Osetya'da yapılacak olan Devlet Başkanlığı seçimlerinde ki bizim tavrımız, Abhazya Devlet Başkanlığı seçimlerinde ne ise aynısı olacaktır. NATO'nun politikası, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınmamasıdır. Bizler bugüne kadar bağımsızlıklarını tanımadık ve bağımsız devletler olarak tanımayı kabul etmeyeceğiz" dedi.


Anders Fogh Rasmussen "NATO, Gürcistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tanıdığını belirtiyor ve Rusya'ya uluslararası anlaşmaların yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında ısrar ediyor. Gürcistan Hükümeti'nin Abhazya ve Güney Osetya ile yakın işbirliği çalışmalarını sürdürmesini ve bu sorunların çözümünde en iyi yolun diyalog ve işbirliği içierisinde olmasını istiyoruz" vurgulamasında bulundu.


Anders Fogh Rasmussen "Gürcistan Yönetimi Cenevre görüşmelerine aktif olarak katılıyorlar. Ve şimdilik büyük bir ilelerleme sağlanmamış olmasına rağmen, biz bu sürecin başarıya ulaşması için bir ön koşul olarak görüyoruz. Gürcistan Devlet Başkanı tarafından sorunun çözümünde güç kullanılmadan politika yapacaklarını belirten açıklamasının çok önemli ve yapıcı bir adım olarak nitelendiriyoruz" dedi.       


Kaynak:  http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1465555.html#ixzz1dHpYlBDh
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.