RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Kasım 2011, Çarşamba 16:54:47 tarihnde eklendi. 710 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sınır İzleme Anlaşması İmzalandı

MAKSİM MEDVEDKOV "RUSYA'NIN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA SINIRLARININ İZLENMESİ BELGELERİ İMZALANDI"
Sınır İzleme Anlaşması İmzalandı 09/11/2011. Rusya ile Gürcistan arasında mal ticaretinin ve gümrük işlemlerinin izlenmesine ilişkin Cenevre'de görüşmeler yapan Rusya Heyet Başkanı Rusya Federasyonu Ekonomi Bakanı Maksim Medvedkov tarfından yapılan açıklamaya göre taraflar arasında ki anlaşma 9 Kasım'da imzalandı.


Taraflar arasında ki görüşmeler Mart ayından bu yana İsviçre'nin arabuluculuğu ile sürdürülüyordu. Gürcistan tarafı Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya sınırlarında gümrük ofislerinin kurularak mal giriş çıkışının izlenmesini istiyordu. Bu istek Rusya'nın Dünya Ticeret Örgütü'ne (DTÖ) girişinin en çözümsüz noktası olarak bulunuyordu. Geçtiğimiz hafta Rusya ile Gürcistan heyetleri bir taslak anlaşma üzerinde uzlaştılar.


Medvedkov tarafından "Ticari belge verilerinin denetiminin bağımsız bir şirket tarafından sağlanması öngörülmektedir. Bu belgeler DTÖ Örgütlerinde olduğu gibi Rusya ve Gürcistan'a da veri tabanı oluşturularak bildirilecek. Şirket ayrıca, Rusya ve Gürcistan Gümrük Yetkililerine gümrük ile ilgili farklı konularda destek ve yardımcı olacaktır.  Anlaşma bizim teklif ettiğimiz öneriler ve ilkelerin dışında gerçekleştirilmiyor. Anlaşma, bölgede var olan gerçeklere ve DTÖ normlarına aykırı değildir" açıklaması yapıldı.       


Kaynak:  http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1465264.html#ixzz1dDaXJwn5
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.