RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Kasım 2011, Çarşamba 11:31:20 tarihnde eklendi. 862 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uluslararası Gözlem Yasak

ABHAZYA DEVLET YÖNETİMİ - ABHAZYA CUMHURİYETİ TOPRAKLARINDA HERHANGİ BİR ULUSLARARASI GÖZLEM ÖRGÜTÜNE İZİN VERİLEMEZ.
Uluslararası Gözlem Yasak 09/11/2011. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Yönetimi tarafından, ülke içerisinde Sivil toplum Kuruluşları ve Siyasi Partileri tarafından Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) katılımı ile ilgili olarak Rusya ve Gürcistan arasında yapılan görüşmeler sonucunda ki düzenlemelerin Abhazya'nın ulusal güvenliğini tehdit edeceği hakkında kaygı duyulduğunu belirten açıklamaların saygı ve anlayış ile karşılandığı belirtildi. Bildiride, ayrıca duyulan bu endişenin tüm Abhaz toplumu tarafından paylaşıldığı vurgulandı.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Yönetimi, bu anlayış ve saygı temeli içerisinde bu kaygıları taşımaktadır. Abhazya tarafı, Abhazya ve Rusya Federasyonu Sınırındaki mal taşımacılığının izlenmesi konusundaki resmi görüşünü belirtmiştir. Abhazya Cumhuriyeti kendi toprakları üzerinde herhangi bir uluslararası gözlem gücüne izin vermemektedir. Bu anlayışımız değişmezdir.


Abhazya, Rusya Federasyonu’nun DTÖ’e katılımı ile ilgili olarak yapılan Rusya – Gürcistan Görüşmelerinde taraf olarak bulunmamaktadır. Bununla birlikte, bu sorun hakkında Rus ortaklarımız ile görüşmelerde bulunulmuştur. Bu görüşmeler sonucunda Rusya Federasyonu’nun kendi toprakları üzerinde uluslar arası bir denetimi kabul ettiklerinde bu anlaşmanın Abhazya’nın bağımsız bir devlet ve egemenlik haklarının tanıma kararlarına karşı hiçbir biçimde olumsuz etki yaratmayacağını vurgulayabiliriz.


Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yönetimi olarak Abhazya’nın yurt dışı ile yapacağı ticari alışverişlerinde herhangi bir sınırlama ve sıkıntının olmayacağından emin bulunuyoruz.


Bu sorunlar, Rus Meslektaşlarımız ile diplomatik düzeyde düzenli bir biçimde ele alınmaktadır.


Kaynak: www.apsnypress.info      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.