RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 14:03:59 tarihnde eklendi. 739 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sergey Şamba; BM Genel Skr.

SERGEY ŞAMBA "BM GENEL SKR. DOSTLARI, HİÇ BİR ZAMAN ABHAZYA'NIN DOSTLARI GİBİ DAVRANMADILAR" DEDİ
Sergey Şamba; BM Genel Skr. 21/02/2008. İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan BM. Genel Sekreterinin dostlar gurubuna bağlı olan Rusya, ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa ülkelerinin elçileri ile yapılan Abhazya-Gürcistan Sorunu Görüşmeleri sona erdi.

21/02/2008 tarihinde Cenevre'de ki toplantıya katıldıktan sonra Moskova'ya gelen Abhazya Dışişleri Bakan Sergey ŞAMBA'nın apsnypress haber ajansı muhabirine telefon ile vermiş olduğu bilgiye göre "Abhazya-Gürcistan görüşmelerinde tek çalışan mekanizma "Dostluk Grubu" organizasyonudur diyerek "Abhazya ve Gürcistan yetkililerinin toplantıya katılmış olmaları görüşmelerin yeniden başladığı anlamına gelmez" dedi.

Sergey ŞAMBA "Cenevre görüşmeleri sırasında iki önemli konunun altı çizildi, Kosova'nın bağımsızlığının ilan edilmesinden sonra oluşan son durum, BM. Güvenlik konseyi'nin 23/01/2008 tarihinde almış olduğu karar ve Abhazya-Gürcistan Görüşmelerinin çıkmaza girmesinin nedenleri" dedi.

Sergey ŞAMBA; Abhazya-Gürcistan sorununun çözümü için Alman Diplomat BODEN tarafından hazırlanan "Tiflis-Suhum arasında Anayasal sınırlar içerisinde çözüm" planında yer alan Gürcistan'ın toprakları içerisinde aranan çözüm yollarına karşılık olarak yeni gelişmeler karşısında yeniden gözden geçirilmesinin gerekli olduğunu belirtti.

Segey Şamba "arabuluculuk görevini yapan ülkelerin, hiç bir zaman olaylar karşısında objektif ve tarafsız davranamıyacaklarını söyledim. Pratik olarak onlar "Gürcistan'ın Dostları", ancak hiç bir zaman "Abahzya'nın Dostları" gibi davranmıyorlar. Madem ki prensiplerde temel nokta olarak "toprak bütünlüğü" olarak görülüyor. arabulucu ülkeler, ne zamana kadar uluslararası hukuk kuralları içerisinde varolan iki prensibe eşit düzeyde bakacaklar - Ulusları Toprak Bütünlüğü ve Ulusların Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı - ve bu iki prensibi eşit düzeyde saymayacaklardır. Görüşmelerde adil biçimde davranılmıyor ve çözüm için yapılan bütün uğraşılar çıkmaza giriyor. İşte toplantıda belirtilen ana tema bu oldu" dedi.

Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA "elbette, BM. genel Sekreterinin dostları Grubu, anlatılanlar karşısında düşüncelerini değiştirmeyeceklerdir, ancak dinlediler ve anlamaya çalıştılar. Abhazya-Gürcistan sorununun Çözümü Görüşmelerinde hiçbir ilerleme olamıyacağı apaçık bir biçimde görülüyor. Bundan dolayı, Dostlar Grubu'nun 27-28 Haziran 2007 tarihinde BONN Şehrinde yapmış oldukları önerilerine ciddi bir biçimde uyulması gerektiğini belirttiler. Deniz ulaşımının açılması için uyarılar yapıldı ve Gürcistan belirtilen uyarıları neden yerine getirmiyor? Buluşma da yapılan çalışmalar sırasında bu önerilerin altı bir kez daha çizildi" dedi.

Cenevre Buluşmasında, toplantıyı BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Mari Ganmo yönetti.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.