RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 14:02:50 tarihnde eklendi. 916 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'da yoğun kar yağışı

ABHAZYA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI YAŞAM KOŞULLARINI ZOR DURUMDA BIRAKTI
Abhazya'da yoğun kar yağışı 20/02/2008. Abhazya'da kar yağışının yoğunluğu nedeni ile önemli bir bölge elektriksiz kaldı. Başkent Suhum, Gudauta, Gagra ve Pitsunda şehirleri elektrik sıkıntısı çekilen bölgeler oldu.

Başkent Suhum'da yoğun kar yağışı nedeni ile bir çok ağaç devrildi, buna bağlı olarak elektrik direklerinde devrilme ve enerji hatlarında kopmalar yaşandı. Şehirler arası araç ulaşımı trafiğe kapandı, şehir içi treleybüs seferleri yapılamadı. 19/02/2008 tarihinde okullar tatil edildi.

Develt Meteoroloji İşleri Müdürlüğünün apsnypress haber ajansına bildirdiğine göre, Abhazya üzerinde bulunan "arktik soğuk hava kütlesi" bölgeye yoğun kar yağışı getirdi. Suhum şehir merkezinde kar kalınlığı 50-60 cm. civarında oldu. Sahile yakın yüksek bölgelerde ise 1,5 metre yüksekliğe ulaştı. Abhazya'da bu derece yoğun kar yağışı 1992 yılında Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında yaşanmıştı.

Meteoroloji Müdürlüğü, bölgede var olan hava akımının 21/02/2008 tarihnden itibaren etkisini yitireceğini bildirdirerek Abhazya'nın normal mevsim koşullarına geri döneceğini belirtti. Kar yağışının ardından bölge de don olayı yaşanacağından hava sıcaklığının düşüeceği Suhum'da hava sıcaklığı 1 ila -3 derece aralığında seyredecek. yüksek bölgelerde bu sıcaklık -5 dereceye kadar düşecektir.

"Karadeniz Elektrik Kurumu" çalışanları ve Suhum Vilayeti elektrik kurumu çalışanları üstün gayret sarfederek arızaları gidermeye çalışıyorlar ancak yoğun kar yağışı nedeni ile çalışmalar çok zor koşullarda gerçekleştiriliyor.

Suhum şehrinde, elektrik enerji hatlarında ki kopmalar yüzünden ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. buna bağlı olarak şehire su veren pompa hattı çalışmadığından şehirde su sıkıntısı çekiliyor. Ekmek fırınları çalışamadığından dolayı ekmek sıkıntısı da yaşanıyor. Yolları temizleme çalışmaları da zor koşullarda gerçekleştiriliyor.

Abhazya Devlet Başkan Yardımcısı Raul HADJİMBA başkanlığında olağanüstü hal toplantısı yapılarak. Abhazya Savunma Bakanlığına bağlı askeri personelin kötü hava koşullarına karşı varilen mücadeleye katılmasına karar verildi. Suhum Valisi Aliyas LABAHUA'nın da şehirde yaşanan ekmek sıkıntısının çözülmesi işlemlerini hızlandırması istendi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.