RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Ekim 2011, Pazartesi 20:03:58 tarihnde eklendi. 794 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DTÖ Görüşmeleri Savaşı Sürüyor

RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN EGEMENLİK HAKKI İHLALİNİ KABUL EDERSE SAAKAŞVİLİ BİLGİLENDİRİLECEK.
DTÖ Görüşmeleri Savaşı Sürüyor 31/10/2011. İsviçre Konfederasyonu Başkanı ve İsviçre Dışişleri bakanı Micheline Calmy - Rey, 31 Ekim'de Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile Rusya'nın DTÖ'ye üyelik başvurusu hakkında yaptığı görüşme sonrasında Gürcistan Devlet Başkanı Mihail saakaşvili'ye rapor sunacak. gürcistan Dışişleri bakan Yardımcısı Nino Kalandadze tarafından yapılan açıklamada, Micheline Calmy - Rey ile Mihail Saakaşvili Batum'da 31 Aralık akşamı buluşuyor


Nino Kalandadze, görüşmelerde Rusya'nın DTÖ'e girişi talebi karşılığında arabuluculuk görevini üstlenen İsviçre ile Gürcü tarafının temel önerisi üzerinde durulduğunu vurgulayarak "Gürcistan'ın işgal altındaki ve işgal altında olmayan toprakları arasında ayırım yapmıyoruz" dedi.


Nino Kalandadze "bu belgede Gürcistan'ın bütün temel gereksinimleri göz önüne alınıyor. Bizim için en temel unsur Gürcistan'ın topraklarında işga edilmiş ya da edilmemiş gibi bir ayrımın olmamasıdır. Böyle bir formatı düznlerler ise ve bizim görüşlerimz yansımış olursa, bizler bu girişime güven verebiliriz" dedi.


Bu arada görüşmeler hakkında yorumda bulunan Alte Et Certe Araştırma Bürosu Başkanı (Moskova) Andrey Epifantsev "Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) katılımı konusunda Rusya ve gürcistan arasında arabuluculuk görevini üstlenen İsviçre'nin sunduğu Gürcü talebi kabul edilemez ve Moskova tarafından reddedilmesi gerekir" dedi. 


Kaynak:  http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1461726.html#ixzz1cNdWdfJ9
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.