RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Ekim 2011, Pazar 11:56:04 tarihnde eklendi. 916 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AGİT-OSCE Başkanlık Toplantısı

AGİT BAKANLAR KONSEYİ DAĞLIK KARABAĞ, PRİDNESTROVİYA VE GÜRCİSTAN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA ÇATIŞMALARINI GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANIYOR.
AGİT-OSCE Başkanlık Toplantısı 30/10/2011. Litvanya'nın Başşehri Vilnius'ta 6 - 7 Aralık 2011 Tarihleri arasında AGİT - OSCE - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Bakanlar Konseyi'nin Dış  İlşikiler Ve Güvenlik Toplantısı yapılacak,, toplantıya AGİT'e üye 56 ülkenin dışişleri bakanları ve Kuzey Afrika ile Asya'dan 12 gözlemci ülke, AB Yüksek Konseyi Dışilişkiler ve Güvenlik Politikaları Temsilcileri ve bölgesel kuruluşların temsilcileri de katılacak.


Litvanya Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından "Bakanlar Birliği tarafından düzenlenecek olan toplantıda, enerji hatlarının güvenliği, yeni konular, gazetecilerin güvenliğinin sağlanması, siber saldırılar ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele, askeri alanlarda güven arttırıcı önlemler, Afganistan ile işbirliğini arttırıcı ve Akdeniz Bölgesi'nde ki sorunlar gibi önemli konular görüşülecek. Görüşmelerde Dağlık Karabağ, Pridnestroviya ve Gürcistan'da ki uzun süredir devam eden sorunlar hakkında ilerleme sağlanması konularına da bakılacak" açıklaması yapıldı. (Litvanya Dışişleri Bakanlığı Açıklamasında, Abhazya ve Güney Osetya, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü içerisnde görülmektedir - Abhazyam.com)


Vilnius açıklamasında ayrıca AGİT - OSCE Üçlüsü Dışişleri Bakanları Toplantısında Akdeniz Bölgesi'nde ki ülkelerin Dışişleri Bakanları ile toplantı yapılacak. Üçlü toplantı, Geçen dönem başkanlık görevini yürüten Kazakistan Dışişleri Bakanı, şimdiki dönem başkanı Litvanya Dışişleri Bakanı ve önümüzdeki yıl başkanlık görevini üstlenecek olan İrlanda Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı tarafından organize edilecek.


AGİT - OSCE - Avrupa Güvenlik ve İşbirlilği Teşkilatı Bakanlar Kurulu Konseyi toplantı öncesinde 5 Aralık 2011 Tarihinde Vilnius'ta AGİT Parlamenterler Meclisi Ofisinde Toplantı yapılacak. Vilnius'ta yapılacak olan toplantının amacı - AGİT içerisinde bulunan güncel konuların tartışılması ve AGİT Parlamenterler Meclisi Kış Dönemi Toplantısına hazırlanmak olacak. Bakanlar Konseyi Toplantısında AGİT Parlamenterler Meclisi Başkanı Petros Efthymiou'da hazır bulunacak. Aynı gün AGİT bünyesindeki sivil toplum kuruluşlarının ve Akdeniz Bölgesinde ki sivil toplum kuruluşlarının katılacağı bir forum düzenlenecek.  


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1461388.htm.
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.