RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Ekim 2011, Cumartesi 12:53:23 tarihnde eklendi. 1211 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kurtuluş Savaşı Gazileri Vakfı

ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI GAZİLERİ VAKFI, DİASPORA’NIN DESTEĞİNİ BEKLİYOR.
Kurtuluş Savaşı Gazileri Vakfı 29/10/2011. Değerli okuyucular, Abhazya Cumhuriyeti’ne Abhaz Diasporası tarafından yapılacak olan her türlü desteğin orada ki yaraların sarılmasına katkı yapacağını unutmayalım.


Aşağıda Abhazya Kurtuluş savaşı sırasında sakat kalan gazilerin ve ailelerinin tedavi sorunlarının çözümü için kurulan “Abhazya 1992 – 1993 Kurtuluş Savaşı  Gazileri Vakfı” hakkında ki bilgilendirme yazısı bulunmaktadır.


Abhaz Diasporası’nda maddi durumu gerçekten gazilerimize yardımcı olabilecek yapıda ki değerli hemşerilerimizin Abhazya Kurtuluş Savaşı gazileri Vakfı’na destek verebileceğini biliyor ve bekliyoruz.


Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu


Fatih Atan (A’tanba)

---------------------------------


29/10/2011. Apsnypress Haber Ajansı'nın Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Vakfı'ndan aldığı bilgiye göre, Savaş Gazisi ve onların ailelerine maddi yardımda bulundu. 1992 - 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Vakfı yılın ilk sekiz ayı içerisinde savaş sırasında yaklaşık olarak 400 kişilik sakat ve ailelerine maddi destek sağladı.


Kurtuluş Savaş Gazileri Vakfı  - Ocak 2011 Tarihinde Abhazya Kurtuluş Savaşında sakat kalanlar ve ailelerine protez temini, maddi gücü yüksek ameliyatların yapımı, psikolojik ve fiziki rehabilitasyon tedavilerinde zor durumda olan kişilere yardım amacı ile kuruldu. Vakfın 15 kişilik Konseyi bulunuyor ve sadece bölgesel dernek temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinin tekliflerini değerlendirerek yardım kararına varıyor, özel teklifleri değerlendirmiyor.


Savaş Gazileri Vakfı tarafından, Devlet Sigorta Fonu'ndan 18 Mart 2011 - 17 Ekim 2011 Tarihleri arasında 19. Milyon  222 Bin Ruble alındı. Finans Bakanlığı'ndan 10 Milyon Ruble alındı. Elde edilen bu tutarın 19 Milyon 332 Bin Rublesi engellilerin tedavisi ve ailelerine yardım için kullanıldı.


Vakıf yardımlarından A. V. Vishnevsky Cerrahi Enstitüsü (Moskova)'daki ameliyatlara 1, 967 Milyon Ruble aktarıldı. Rusya Kanser Araştırma Merkezi'nde ki tedavilere 654 Bin Ruble aktarıldı. Kırım  (Saki) Kaplıcalarında ki tedavilere 3 Miyon 370 Bin Ruble harcandı.


Savaş Gazileri Vakfı Denetim Bölüm Başkanı Badra Agırba, Apsnypress Haber Ajansı'na verdiği bilgide, Mart ayından bu yana 244 özürlü gazinin tedavisini finanse edildiğini belirterek "Çalışmalarımız Abhazya'da ki gaziler ve özürlü olanlarına çeşitli destek çalışmalarımızı geliştirerek sürdüreceğiz. Vakıf,  yüksek teknoloji ve maliyet isteyen operasyonlara destek veriyor. Vakıf gerektiğinde savaşta sakat kalanların ailelerine de yardım ediyor" dedi.


Vakıf'a Destek Verenlerden Esma Amıçba "Vakıf olarak 150 sakat gazimize cumhuriyetimizin çeşitli hastanelerinde diş protezi yaptırdık. Bu tür sosyal hizmetler için yapılan harcamalar 1 Milyon 7888 Bin Ruble harcama yapıldı ancak fonun bu harcamalar için ayırmış olduğu fon 3,5 Milyon olduğu için sıkıntı yaşandı” dedi.


Apsnypress Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Vakıf Başkan Yardımcısı doktor Raul Çkok “Gazilerimizin muayene ve tedavi masraflarının karşılanması ile ilgil olarak bizler topluca karar veriyoruz. Bununla birlikte, finansal sürecin tamamlanabilmesi için özürlü gazilerimizin tedavi işlemleri için sağlık raporu ve gerekli belgelerin tam olarak hazırlanmış olması gerekmektedir. Özürlü gazimizin tedavisi eğer Abhazya’da sağlanamayacak durumda ise, Vakıf yurt dışı tedavisi için gerekli belgeleri hazırlaması gerekmektedir” vurgulamasında bulundu.


Vakıf çalışanları, sıkıntılı bir olay sonrasında nasıl sevinçli bir sonuç ile karşılaştıklarını anlattılar “Özürlü bir savaş gazisinin kızı ağır bir hastalığa yakalandı, Moskova’da ki bir poliklinikte muayene sonrasında doktorlar durumunun ölümcül olduğunu söylediler. Ancak kızı yine vakıf kanalı ile İsrail’de de muayene ettirdik. Orada yapılan muayene ve tedavi sonrasında kız çocuğunun yeniden sağlığa kavuştuğunu öğrendik” dediler.


Abhazya Cumhuriyeti’nde 1992 – 1993 Savaşı’nda özürlü olarak bulunan toplam 1.600 Gazi bulunuyor.


Vakıf Yöneticileri Fon Katkı payının düşük olmasından dolayı endişe duymaktalar. “Fon’a katkı veren firmaların gelirlerinden elde edilen katkı belirlenen fonun altında bulunuyor. Fona destek veren firma sayısı kağıt üzerinde 447 olarak görülüyor, ancak pratikte bu firmaların önemli bir bölümünün çalışmadığı görülüyor. 60 Milyon Ruble olarak onaylanana Vakıf bütçesi pratikte tam olarak gerçekleşemiyor. Özellikle Abhazya dışında tedavisi gerekenleri için önemli bir harcama gerekiyor” vurgulamasında bulundular.


Kaynak: www.apsnypress.info        
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.