RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Ekim 2011, Perşembe 00:25:02 tarihnde eklendi. 811 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tiflis’in Kafası Karıştı

TİFLİS, ABHAZYA’YI UNUTARAK KARABAĞ KONUSUNDA ARABULUCULUK YAPMAYA ÇALIŞIYOR.
Tiflis’in Kafası Karıştı 26/10/2011. Abhazya ve Güney Osetya ile olan sorunların çözümünde 1990 yılından günümüze kadar savaş çıkartarak binlerce insanın ölümüne neden olan Gürcistan Yönetimi  (1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı – Ağustos 2008 - Güney Osetya Savaşı) Dağlık - Karabağ Sorununun çözümünde arabuluculuk yapmaya soyunuyor.


Aşağıda Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vashadze’nin Bakü’de içine düştüğü trajik – komik durumu gözler önüne seren bir haber bulunuyor – Abhazyam.com   


Bakü - Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vashadze ,Bakü’de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memedyarov ile birlikte düzenledikleri basın konferansında “Sorunların çözümünde müzakerelerde bulunmak herhangi bir biçimde çatışma çıkarmaktan daha iyidir” dedi.


Grigol Vashadze  “Güney Kafkasya – bütünü ile bir organizmadır ve bütün taraflar şunu idrak etmelidirler ki bizler aynı teknede oturuyoruz. Eğer Dağlık – Karabağ sorununun çözümünde arabuluculuk yapmak gerekir ise Gürcü tarafı olarak bunu yapmaya hazırız” dedi


Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memedyarov bu konuşmaya karşılık olarak “Bakü olarak, çatışan taraflar arasında güven ortamının oluşabilmesi için Ermeni güçleri tarafından işgal altında bulunan yedi bölgeden geri çekilmesinde ısrarlıyız. Sadece o koşul gerçekleşirse kapsamlı barış çözüm görüşmelerinin başlamasına hazır oluruz” vurgulamasında bulundu.


Bilindiği üzere uluslar arası alanda Dağlık Karabağ sorununun çözümü için Rusya, Fransa ve ABD’nin katılımı ile AGİT Minsk Gurubu adı altında arabuluculuk çalışmaları yapılıyor.  


Kaynak:  http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1460086.html#ixzz1btqnzpxA
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.