RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Ekim 2011, Çarşamba 17:00:26 tarihnde eklendi. 1002 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Human Rights Watch Abhazya'da

ALEKSANDR ANKVAB "BİRÇOK ULUASLARARASI KURULUŞ GAL BÖLGESİ HAKKINDA YANLIŞ BİLGİYE SAHİP"
Human Rights Watch Abhazya'da 26/10/2011. Apsnypress Haber Ajansı'nın Devlet Başkanlığı basın Servisi'nden aldığı bilgiye göre, Abhazya cumhuriyeti Devlet başkanı Aleksandr Ankvab,  Uluslararası İnsan Hakları İzleme Kuruluşu (Human Rights Watch) Avrupa ve Orta Asya Bölüm Başkanı Hugh Uylyamsona ve Yardımcısı Rachel Denber ile görüştü.


Uluslararası Kuruluş Temsilcileri Abhazya'ya gelmeden önce "Human Rights Watch" tarafından  Abhazya'daki insan hakları konusunda bir rapor açıklandı.


Aleksandr Ankvab "Raporda açıklanan bazı konular hakkında aynı fikirde bulunmuyorum. Raporda önyargılı görüşlerin vurgulanma olasılığı oldukça yüksek. Gal bölgesinde ki suç durumu bugün için Abhazya'nın diğer bölgelerine kıyasla yüksek konumda bulunmuyor" dedi.


Aleksandr Ankvab "Rapor'da belirtilen, İngur Nehri  Sınırı'ndan geçişlerden izin almak için var olan kurallar bugün için basitleitirilmiştir. Bugün için İngur Sınırı'nı geçmek için Gal bölgesi yaşayanları Gal Şehri'nde ki Sınır güvenlik bölümünden belge almaları gerekmiyor, köy yönetimlerinden alacakları belge ile sınırı geçebiliyorlar" dedi.


Aleksandr Ankvab "Bugün için Gal Bölgesi'nde 10 binin üzerinde Abhazya Pasaportu alan vatandaşımız bulunuyor, bu süreç devam etmektedir. Raporda pasaport alımı sürecinin ayırımcı ve külfetli olduğnu belirten bölümü tamamen yanlış bilgilendirmelere göre hazırlnamıştır. Gal Bölgesi sakinleri için Abhazya Pasaportu almak için gerekli olan prosedür tamammen diğer bölge sakinleri ile aynı konumdadır ve Abhazya Vatandaşlık Haklarına göre uygulanmaktadır. Bizler bir savaş yaşadık ve devlet Abhazya Pasaportu almak isteyemnlerin konumlarını inceleme hakkına sahiptir. Bu süreç güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında herhangi bir sorun yaratmıyor" vurgulamasında bulundu.


Aleksandr Ankvab "Gal Bölgesi'nde ki sağlık hizmetleri Rapor'da belirtildiği gibi değildir.  Gal Bölgesi Devlet Hastanesi'nde ki hizmetler, cumhuriyetin diğer sağlık kurumlarında ki hizmetlerden daha az önemde bulunmuyor" dedi.


Aleksandr Ankvab, Toplantı sonrasında yaptığı açıklamada "Uluslararası organizasyonların Gal Bölgesi hakkında yanlış bilgilere sahip olmalarından dolayı üzüntü duyuyorum. Uluslararası kuruluşların raporları büyük ölçüde ve sıkça, gürcü politikacılar ve gürcistan Basın - Yayın Organlarında yayınlanan yanlış bilgilere dayanarak hazırlıyorlar. Eğer Uluslararası Organizasyonların temel görevleri Abhazya Devleti Yönetimlerini gözden düşürmek ise, bunu Abhazya'ya gelmeden de yapabilirler, bizim için böyle toplantılar düzenlenmesi için bir neden bulunmuyor" vurgulamasında bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.