RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Ekim 2011, Salı 22:36:54 tarihnde eklendi. 824 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Şantaja Boyun Eğmez

ARKADY DVORKOVİCH "RUSYA, DTÖ İÇİN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMAKTAN VAZGEÇMEZ
Rusya Şantaja Boyun Eğmez 25/10/2011 - RIA Novosti. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Danışmanlarından Arkady Dvorkovich "Rusya, Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) girmek için Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını reddetme girişimini asla kabul etmez" dedi.


Arkady Dvorkovich, Rus - Fin İş Forumu'nda yaptığı konuşmada "Komşularımız tarafında öne sürülen talepler, DTÖ ilw ilgilsi omayan konular, onlar diğer sorunlardır. Bizlere göre bu kabul edilememz ve hiçbir zanman kabul etmeyeceğiz" dedi.


RF ile AB arasında geçtiğimiz hafta yapılan görüşmelerde Rusya'nın DTÖ'e yıl sonuna kadar katılması hakkında birçok önemli konuda anlaştılar ve şimdi Gürcistan DTÖ'nün 153 ülkesi içerisinde Ruaya'nın DTÖ'e girmesini engelleyen tek ülke olarak duruyor. DTÖ'de bir ülkenin örgüte girmesinin kabulü bütün üye ülkelerin oy birliği ile olmasını gerektiriyor.


Dvorkovich, gazetecilerin, Gürcü tarafına göre Rusya tarafının bağımsızlıkları tanımasının bu iki ülke arasında belirsizlik yaratacağını belirtiyorlar sorusuna verdiği yanıtta "Bizim açımızdan bu konunun belirgin olduğuna inanıyoruz Rusya DTÖ'ye üyelik için kendi görüşlerini sundu. Biz şimdi görüşmeşeri sürdürüyoruz, özellikle gümrük idaresini, mümkün olan ayrıştırma kanallarını, iki tarafın iyi neyet ölçüsünde çözmeye çalışacağız " dedi.


Arkady Dvorkovich "Rusya'nın DTÖ'e girmesinin engellenmesi "herkes için kötü olur". Bu bizim ekonomimize ve DTÖ Üyesi ülkelere zarar verir" dedi. 


Gürcü tarafı Abhazya ve Tsinval Bölgelerinin tartışmalı sınırlar olduğunu söylüyor, Gantiati (Psou, Abhazyam.com) - Adler ve Roki - Yukarı Zagamag bölgelerinde ticari, mal giriş çıkışı, bilgi alışverişinin sağlanması  gibi konularda şeffaflığın sağlanması için uluslararası gözlemcilerin bulunmasını istiyor. Rusya tarafı ise bu tür konuların DTÖ kapsamı dışında olduğunu belrtiryor.


Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 21 Ekim'de yaptığı açıklamada, "Moskova, Cenevre'nin arabuluculuğu ile Cenevre'de yapılan Rusya - Gürcistan arasında ki DTÖ görüşmelerini dedtekliyor. Rusya Federasyonu olarak görüşmelerde DTÖ içerisine girmek için ve bu sorunun çözümü için bir takım öneriler sunuldu, ancak Gürcistan poltik konuları öne sürüyor ve bu kabul edilemez" açıklamasında bulundu.    


Kaynak: http://www.ria.ru/politics/20111025/470487032.html


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.