RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 13:19:43 tarihnde eklendi. 666 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan nota verdi

GÜRCİSTAN, RUSYA'YA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA İLE İLGİLİ OLARAK NOTA VERDİ
Gürcistan nota verdi 16/02/2008. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Yöneticisi Sandro ÇUMBARİDZE bugün Rusya Federasyonu Tiflis Büyükelçiliğine gelerek protesto notası verdi.

Protesto notasında 15/02/2008 tarihinde moskova'da yapılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV, Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ve Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard KOKOYTI arasında Kosova'nın Bağımsızlığının sonrasında oabilecek gelişmeler ile ilgili olarak yapılan toplantıda "Kosova'nın tanınması ve bağımsızlığının kabul edilmesi sonrasında mutlaka, Abhazya ve Güney Osetya'nın statülerinin koşulsuz olarak yeniden gözden geçirilmmesi gerekir ve Abhazya-Gürcistan, Güney Osetya-Gürcistan Sorunlarının barış içerisinde çözülmesi gerekir" denilmişti.

Rusya Federasyonu Büyükelçisi Vyaçeslav KOVALENKO; Rusya Federasyonunun konular hakkındaki düşüncelerinin belli olduğunu ve Gürcistan Devlet Başkanı Mihail SAAKAŞVİLİ ve Rusya Federasyonu devlet Başkanı Vladimir PUTİN'in 21/02/2008 tarihinde Moskova'da konuları görüşebileceiğni belirtti.

Bilindiği üzere 22/02/2008 Tarihinde Moskova'da BDT Topluluğu tarafından gelişmeler ile ilgili olarak danışma toplatışarı yapılacak. Devlet Başkanlarının katılmakta zorunlu olmadığı toplantıya Mihail SAAKAŞVİLİ katılarak Vladimir PUTİN ile görüşme yapmak istediğini belirtmişti.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.