RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Ekim 2011, Perşembe 13:56:38 tarihnde eklendi. 1144 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK, Ayayra Gezi Açıklaması

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ "ABHAZYA'DAN UMUT FIŞKIRIYOR"
KADK, Ayayra Gezi Açıklaması 20/10/2011. Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi adına Başkan İrfan Argun tarafından, KADK Tarafından Abhazya Cumhuriyeti 30 Eylül "Ayayra Şenlikleri"ne yapılan gezi ile ilgili olarak bilgilendirme yazısı yayınlandı. aşağıda KADK, Bilgilendirme Yazısı bulunmaktadır. 

 

-----------------------------------------  


Tarih  : 18 Ekim 2011
Sayı  : 2011-062
Konu  : 30 Eylül 2011 Abhazya Ziyareti Bilgilendirme

 

ABHAZYA’DAN UMUT FIŞKIRIYOR


Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi temsilcileri her yıl olduğu gibi bu yılda ABHAZYA’DA 30 Eylül AYAYRA kutlamaları resmi törenlerine katılmıştır.


Sağanak yağmur altında zaferin 18. Yılı Abhazya’da coşkuyla kutlandı. İliklerine kadar ıslanmasına rağmen şehitlik anıtını hıncahınç dolduran Abhaz ulusu, bağımsızlığı nasıl özümsediğini her platformda dünyaya gösteriyor. Tüm dünyadan Abhazya’ya koşan Abhazya vatandaşları ve kardeş Kafkas Halkları mensupları bu yılda 30 Eylül de Abhazya’da buluştu. Yapılan seçimlerde, geleneksel demokrasi anlayışı, gelişmiş devlet ve ulus bilinciyle halkını ve devletini en başarılı şekilde temsil edeceğine inanarak ilk turda seçtiği Sn. A. Ankvab da ulusunu sağanak yağmurun altında sevgi ve saygıyla selamladı.


26 Eylül 2011’de mazbatasını alarak resmen göreve başlayan Abhazya Devlet Başkanı Sn. A. Ankvab’ı kutlamak ve AYAYRA törenlerinin coşkusunu paylaşmak amacıyla yapılan gezi 29 Eylül 2011 Perşembe günü Geri Dönüş Devlet Komitesi (Demografya) Başkanı Sn. Zurab Adleyba’yı ziyareti ile başladı. Ayni gün Sn. Devlet Başkanımız A. Ankvab; Türkiye temsilcisi V. Avidzba’nın eşlik ettiği Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi üyelerini kabul etti.


Sonrasında Abhaz halkının ve yöneticilerinin görüş ve tavsiyelerini almak üzere çok sayıda çeşitli görüşme ve ziyarette bulunuldu ve bu görüşmelerden bu yazının başlığı çıktı. Abhazlar; bu umut ve yaşama coşkusuna rağmen kat edilecek çok mesafe olduğunun yaşanan sorunları aşabilmek için çok çalışılması gerektiğinin bilincinde olup bu bağlamda yeni devlet başkanından ve diasporadan büyük beklenti içindeler.


Yeni seçilen Devlet Başkanıyla karşılıklı ve çeşitli konular gündeme getirilerek yapılan ve Devlet Başkanı’nın talebiyle uzun bir zaman dilimine yayılan görüşmede Sn. Ankvab, öncelikle kendisi için diasporaya bakışı ile ilgili yapılan spekülasyonları vurgulayarak bu konuda rahatsızlığı dile getirdi.


Seçim öncesi demeçlerinde, devletin saygınlığını önemsediğini, bu konuda halkını utandırmayacağını belirterek popülist söylemlerden kaçınan Sn. Devlet Başkanı A. Ankvab Devletin varlığına gösterdiği bu özeni, Türkiye’de bulunan Abhazya Devlet Temsilciliği’nin güçlendirilerek görevini sürdüreceği, temsilcinin devletin gücünü arkasında hissetmesinin sağlanacağı, Vladimir Avizdbanın görevine devam edeceği, devletin yetkili muhatabının temsilcilik olduğu mesajıyla pekiştirdi.


Her 30 Eylül, bir önceki 30 Eylül ile kıyaslanınca Abhazya’nın umuda yolculuğunun hızla devam ettiği, Abhaz halkı ve ulusal liderleri V. Ardzınba’nın devletlerini sağlam bir temele oturttuğu, içinde bulunduğu geçiş döneminde de uygulanacağına inandığımız doğru politikalarla Abhazya’nın doğru yolda ve parlayan bir yıldız olduğu inkâr edilemez bir gerçek.


Saygılarımızla.


Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına
Başkan
İrfan Argun


Kaynak: info@abhazya.org
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.