RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Ekim 2011, Perşembe 12:03:08 tarihnde eklendi. 779 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya - Dünya Domino Şampiyonası

SUHUM VIII. DÜNYA DOMİNO ŞAMPİYONASI ÜZERİNE GÖRÜŞLER.
Abhazya - Dünya Domino Şampiyonası Fatih Atan (A'tanba)

 

20/10/2011. Değerli okuyucular dünya üzerinde bulunan farklı ülkelerin gündemleri de farklı olabiliyor. Örneğin Abhaz diasporası'nın yoğun olarak yaşamış olduğu Türkiye'de yıllardan beri çözümlenemeyen ve kangrene dönüşmekte olan ülke içerisinde ki ulusal sorunlar karmaşıklığı, olabildiğince hızlı ve toplumu yaralayıcı bir biçimde sürüyor.

 

Abhazyam.com yönetimi olarak bizler toplumsal sorunların şiddet yönetmi ile çözülemeyeceğini, sorunlarının çözümünün barış ve diyalog yöntemi ile olabileceğini ön planda tutarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu belirtiriz.

 

Terör saldırıları sırasında yaşamlarını yitiren sivil, asker, polislerin geride kalan yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletir, acılarının bizlerinde acıları olduğunu vurgularız.

 

Toplumsal anlamda karşılıklı olarak intikam sloganları atılacağına 10 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın sorgulanması gerektiğine, uygulamış olduğu politikalar ile tüm toplumu kaosa sürüklediğine inandığımızı da net olarak açıklıyoruz.

 

Şimdi bizler, Türkiye dışında bulunan ülkelerden ve Abhaz Diasporası'nı ön planda ilgilendiren Abhazya Cumhuriyeti'nin gündemine gelelim,

 

Bilindiği üzere 18 Ekim 2011 - 21 Ekim 2011 Tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti'nin Başşehri Suhum'da "VIII. Dünya Domino Şampiyonası" düzenlenmektedir.

 

Abhazya Cumhuriyeti'nin dünya arenası üzerinde tanınmasının ve varlığının net olarak pekiştirildiği bu şampiyona ne yazık ki özellikle Türkiye'de yaşayan Abhaz Diasporası'nda geniş bir yankı uyandımadı.

 

VIII. Dünya Domino Şampiyonası'nın bitimine bir gün kala yani 20 Ekim'de yazımızın hazırlandığı bu saate kadar kendilerini Abhaz Diasporası'nın sesi ve lobisi olduğunu belirten kurumlarımızda (KADK, Abhaz - Fed) ve "İçimizdekilerin" bulunduğu KAFFED'de de konu hakkında hiç bir yazı görülmedi.

 

Abhaz Diasporası'nın sesi olduğunun kavgasını yaptıklarını belirten kuruluşların bu konuda ki sessizliğini siz okuyucularımın yorumuna bırakıyorum.

 

Bu ilgisizliğe bağlı olarak Türkiye Basın - Yayın Organlarında Türkiye'nin de katılımcı olduğu bu uluslararası organizasyon ne yazık ki haber anlamında değerlendirilmedi. (Üzülerek belirtmek isterim ki, Şampiyona hakkında daha önce bilgilendirmeme rağmen, belli bir süre Abhazya Haberlerini yayınlayan İMC Gurubu'da bu ilgisizlik içerisinde ki yerini aldı.)

 

Bu durumun Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz diasporası tarafından sorgulanması gerektiğine inanıyorm.

 

VIII. Dünya Domino Şampiyonası'nın Abhazya Cumhuriyeti'nde yapılması kararı, 2010 yılında ABD'nin Las Vegas Şehrinde yapılan Domino Şampiyonası'nda alındı.

 

Bu karar sonrasında başta Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili olmak üzere, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı yöneticileri bir yıldır şampiyonanın Abhazya'da yapılmaması için tehdit, şantaj, rüşvet vb her türlü iğrenç baskı yöntemlerini kullanarak engelleme girişiminde bulundular.

 

Gelişmeler hakkında ki yazıları abhazyam.com internet sitesinde bulabilirsiniz.

 

Bir ülkenin özellikle de Bağımsızlık ve Egemenlik Haklarını yeni elde eden devletlerin kendilerini uluslararası arenada ve toplumda tanıtabilmesi için spor karşılaşmaları önemli bir yer tutmaktadır. Spor ve siyaset birbirinden farklı gibi görülmesine rağmen dünya spor karşılaşmalarına siyasetin nesıl girdiğinin en güzel örneğini 1980 yılında SSCB'de düzenlenen Dünya Yaz Olimpiyatlarının başta ABD olmak üzere bazı dünya devletleri tarafından protesto edildiğini de unutmayalım. (Türkiye'de ABD'nin isteğine bağlı olarak SSCB'nin Afganistan'ı işgal ettiği nedeni ile olimpiyatlara katılmamıştır.)

 

Bugün ABD ve NATO Güçlerinin Afganistan'da ne yaptıklarını da sizlerin yorumunuza bırakıyorum.

 

VIII. Dünya Domino Şampiyonası''nın Abhazya Cumhuriyeti'nde yapılmasının önemli bir siyasal başarı olduğuna ve etkilerinin olumlu anlamda tüm dünya da etki yaratacağına inanıyorum.

 

Gürcistan Devlet Yönetimi tarafından siyasal olarak yapılan engellenme girişimleri, başta Uluslararası Domino Federasyonu Başkanı Lucas Guittard ve diğer yöneticilerin cesur duruşları ile engellenmiştir ve 25 ülke (rekor düzeyde katılım) 312 Sporcusu ile Abhazya'da ki şampiyonaya katılımı sağlamışlardır. (Ne yazık ki Ermenistan ve Azerbaycan'lı sporcular bu baskıya karşı gelememişlerdir)

 

Gürcistan Yönetimi'nin siyasal engelleme girişimleri başarısız kalmış ve tarihin çöplüğü içerisinde ki yerini almıştır.

 

Olimpiyatların ana ruhu olan ulusların barış ve kardeşlik ortamı içerisinde ki buluşmaları VIII. Dünya Domino Şampiyonası'nın düzenlendiği Abhazya Cumhuriyeti'nde tam anlamı ile gerçekleşmiştir. Şampiyona görüntüleri 18 Ekim'de Abhazyam.com dan haber verilerek www.apsua.tv den Abhaz diasporasına ulaştırılmıştır.

 

Abhazya - VIII. Dünya Domino Şampiyonası'na katılan ABD, Abhazya, Almanya, Avustralya, Barbados, Brezilya, Colombia, Dominik Cumhuriyeti, Güney Osetya, Hırvatistan, İngiltere, İspanya, İtalya, Jamaika, Küba, Meksika, Nikaragua, Özbekistan, Panama, Portekiz, Porto Rico, Pridnestroviya, Rusya Federasyonu, Türkiye, Venezuela'lı yöneticiler ve sporcuları başta olmak üzere, Uluslararası Domino Federasyonu Yönetimi'ni, Abhazya Ulusal Domino Federasyonu'ni böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için kutluyor ve teşekkürlerimi iletiyorum.

 

Tabii ki başta Abhazya Cumhuriyeti'nin 2. Devlet Başkanı Sergey Bagapş'ın bu konudaki ısrarcı tutumu ve devlet yönetiminde bayrağı devir alan Aleksandr Ankvab Yönetiminin başarılı çalışmaları nedeni ile kutluyorum..

 

Bizler Abhazya Cumhuriyeti'nin uluslararası toplumda taınınmasının en büyük destekçilerinden olduğumuzu belirtiyor ve bu konuda ki çalışmalarımızı eksiksiz olarak sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

 

Yaşasın Dünya Uluslarının Spor Kardeşliği!


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.