RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Ekim 2011, Pazartesi 21:34:31 tarihnde eklendi. 1166 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dünya Ülkeleri Abhazya'da

ABD, İSPANYA, İTALYA, PORTEKİZ, BREZİLYA, MEKSİKA, KÜBA, COLOMBİA, JAMAİKA, GÜNEY OSETYA, NİKARAGUA, VENEZUELA, RUSYA VD. ABHAZYA'DA
Dünya Ülkeleri Abhazya'da 17/10/2011. Dünya Domino Federasyonu Başkanı Lucas Guittard, Suhumda düzenlenen basın toplantısında "Tüm engellemelere rağmen, bizler Abhazya'ya şampiyonanın düzenlenmesi için gelmeyi başardık ve bu şampiyona Abhazya'nın dünya üzerinde tanınmasına büyük bir etki yaratacakktır. Üzülerek belirtmek isterim ki siyset spora müdahalede bulunmuştur" dedi.


Lucas Guittard "Bazı ülkelere Abhazya'da ki şampiyonaya katılmamaları için Gürcistan Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçilikleri tarafından resmi çağrı gönderildi. Şahsen bana da aynı biçimde mektup gönderildi ve ben bu mektuba şampiyonanın egemen bir devlet olan Abhazya Cumhuriyeti'nde gerçekleştirileceği yanıtını verdim. Ben onlara dünya şampiyonalarınıa katılabilmeleri için Devlet Domino Federasyonu kurmalarını önerdim. Uluslararası Domino Federasyonu bütün ülkelere açık bir yapıdır. Bizler sporcuyuz ve politikanın dışında birleşiyoruz" dedi.


İspanya ulusal Domino Federasyonu Başkanı Pedro Ruys, İspanya Dışişleri Bakanlığı'ndan şampiyonaya katılmamaları için tavsiyede bulunulduğunu, ancak yasak getirmediklerini açıklayarak "Ben karşılık olarak yazmış olduğum mektupta, kişisel olarak Abhazya'da düzenlenecek olan Dünya Domino Şampiyonası'na katılacağımı belirttim ve benim eylemimin politikanın dışında olduğunu yazdım. Abhazya'da şampiyonanın nasıl gerçekleştiğini ve sonuçlarını İspanya'da ki basın - yayın organlarına anlatacağıma söz veriyorum" dedi.


VIII. Dünya Domino Şampiyonası'na İspanya'dan dört sporcu katılıyor.


Lucas Guittard "Dünya şampiyonasına 25 ülkeden temsilciler katılıyor, bu kadar yoğun bir katılım daha önce hiçbir şampiyonada gerçekleşmedi. bu da bir kez daha gösteriyor ki yapılacak olan spor etkinliğinin Abhazya'ya üst düzeyde destek sağlayacağına olan inancımı doğruluyor. Domino - siyasi bir olay değil, dünyanın dört bir yanından gelen sporcuları bir araya getiren bir spor branşıdır" dedi. 


Abhazya Ulusal Domino Federasyonu Başkanı Arthur Gabunia "Gürcistan tarafından şampiyonanın engellenmesi için bir çok provokatif eylem gerçekleştirildi. Abhazya'da düzenlenecek olan şampiyonanın önünü tıkamak için bir sürü ülkeye dışişleri Bakanlığı ve büyükelçilikleri kanalı ile resmi mektuplar gönderdiler. En büyük korkuları bütün dünyanın Abhazya'nın varlığını öğrenmesidir" dedi.


Arthur Gabunia "Üzülerek belirtmek isterim ki resmi olarak davetli olmalarına rağmen Ermenistan ve Azerbaycan Heyetleri şampiyonaya katılamıyorlar. İlk aşamada bu ülkelerden takımların şampiyonaya gelecekleri kesinlik kazanmıştı, ancak daha sonra şampiyonaya gelebilmeieri için gerekli olan yolun Gürcistan tarafından kapalı tutulduğunu belirttiler. Üzülerek belirtmek isterim ki Ermeni ve Azeri sporcular Gürcistan'ın provokatif eylemlerine yenik düştüler" dedi.


Lucas Guittard tarafından verilen bilgiye göre sporcuların Cuma günü'ne kadar Psou sınır kapısından Abhazya'ya geleceklerini ve zaten, bugün için ABD, Venezuela, Meksika, Porto - Rico, Jamaika, Colombia, Nikaragua, İspanya, Rusya, Güney Osetya, Brezilya, Küba, Portekiz, ve İtalya'dan heyetlerin Abhazya'da bulunduklarını açıkladı.


Lucas Guittard, Abhazya ve Rusya arasında ki Psou sınır kapısından giriş yapan bütün sporcular hiç bir sorun yaşamadılar, dönüşde de sorun yaşamayacaklarını umduğunu belrtti.


Kaynak: www.apsnypress.info  
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.