RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Ekim 2011, Pazar 11:01:42 tarihnde eklendi. 994 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

XVIII-XIX. Yüzyıl Abhazya

XVIII-XIX. YÜZYIL (1762-1859) ABHAZYA TARİHİ VE BELGELERİ II. CİLDİ YAYINLANDI.
XVIII-XIX. Yüzyıl Abhazya 16/10/2011. XVIII - XIX Yüzyıl Abhazya Tarihi ve Belgeleri'nin II Cildi olan (1762 - 1859) Dönemi yayınlandı.


Belgeler, D. Gulia Abhazya Ulusal Akademisi Abhazya Sosyal Çalışmalar Enstitüsü Akademisyeni Arvelod Kuprava ve Tarih Bilimleri Bölümü Üyeleri Soslan ve Aslan Avıdzba tarafından hazırlandı.


İkinci cilt, G. A. Dzidaria'nın arşivinde bulunan ve 1762 - 1859 yıllarına ait olan belgeleri içeriyor. Bunlar arasında G. A. Dzidaria'nın özel kolleksiyonlarda ve kendi arşivinde bulunan belgeler, (Bunların arasında ilk kez yayınlananlar da bulunuyor) çağdaş araştırmacıların daha önceden elde edemedikleri belgeler bulunuyor.


Belgeleri hazırlayanlar tarafından önsözde "Kitapta daha önce yayınlanmamış olan belgeler yayımlanıyor. Bu belgeler, daha önceden tartışmalı olan, çelişkiler ile dolu birçok olayın aydınlanmasında ve Abhazya üzerinsde ki çağdaş görüşlere delil olarak sunulacak belgelerin yayınlanmasına karar verdik" açıklamasına yer verildi.


Kitap içerisinde G. A .dzidaria'ya ait olan ve sansür dönemlerinde yayınlanması engellenen değerli belgeler de bulunuyor. Birçok belge, araştırmacılar için ayrıntılı açıklama gerektiren ve bunların üzerinden daha ayrıntılı araştırma yapmak isteyenler için yayınlanmıştır. Belgelerin üçüncü cildinin önümüzdeki süreç içierisnde yayınlanması için ciddi çalışmaların yapıldığı yazarlardan Soslan Salakaya tarafından Apsnypress Haber Ajansı muhabirine açıklandı.


Kaynak: www.apsnypress.info         


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.