RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Ekim 2011, Cuma 11:02:32 tarihnde eklendi. 779 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Tuvalu'ya Teşekkür Etti.

RUSYA, TUVALU'YA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIDIĞI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ.
Rusya Tuvalu'ya Teşekkür Etti. 07/10/2011. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tuvalu cumhuriyeti tarafından Abhazya ve Güney Osetya ile diplomatik ilişkilerin kurulması kararının alınmasından dolayı mennuniyet duyulduğu belirtildi.


Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı "Moskova, Tuvalu Cumhuriyeti'nin genç Güney Kafkasya cumhuriyetleri olan Abhazya ve Güney Osetya ile diplomatik ilişki kurma kararı almasını memnuniyetle karşılaşmaktadır. Tuvalu tarafından atılan bu adım Abhazya ve Güney Osetya'nın uluslararası hukuki statüsünün güçlendirecektir, Suhum ve Tsinval'in uluslararası kuruluşlarla bağlantı kurmalarını teşvik edecektir" açıklaması yayınladı.


Pasifik Okyanusu Ada Ülkesi ve BM Üyesi Tuvalu Cumhuriyeti 18 Eylül 2011 Tarihinde Abhazya, 19 Eylül 2011 Tarihinde ise Güney Osetya ile diplomatik ilişki kurma kararı aldı.


Bugün itibarı ile Güney Osetya ve Abhazya'yı Rusya Federasyonu, Nikaragua, Venezuela, Nauru ve Tuvalu Cumhuriyetleri tanıdı ayrıca Abhazya'yı Vanuatu Cumhuriyeti'de tandı.


Kaynak:   http://www.km.ru/v-mire/2011/10/06/ministerstvo-inostrannykh-del-rf/rossiya-poblagodarila-tuvalu-za-priznanie-abkhazi


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.