RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Ekim 2011, Perşembe 22:22:28 tarihnde eklendi. 1044 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab Kremlin'de Konuştu

ALEKSANDR ANKVAB "RUSYA, SINIRLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYARAK ABHAZYA'YI CİDDİ BİR VMALİ YÜKTEN KURTARIYOR"
Ankvab Kremlin'de Konuştu 06/10/2011. /ITAR-TASS/ Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Rusya Federasyonu'na yapmış olduğu ilk resmi ziyareti sırasında Rusya Federasyonu Devlet başkanı Dimitri Medvedei ile yaptığı konuşmada "Rusya, Abhazya'nın sınırlarının güvenliğini sağlayarak bizleri ciddi bir mali yükten kurtarıyor. Rusya'nın bize sağlamış olduğu somut destek, öncelikli olarak ruble cinsinden önem taşımaktadır. Bu emeklilerimizin, çeşitli alanlardaki insani yardım çalışmalarımızın güçlendirilmesi anlamına gelmektedir. Bu tür ciddi sorunların çözümünde bizlere ciddi mail bir yükün üzerimizinden alınması anlamına gelir" dedi.


Aleksandr Ankvab "Abhazya'da emlak satın alan Rus Vatandaşlarının sorunlarının çözümü için aktif olarak çalışacağım. Rus meslekdaşım ile yaptığım görüşmede rus vatandaşlarının mülkiyet sorunlarının çözümü konusunda endişeye kapılınmması gerektiğini vurguladım. Savaş sonrasında yaşanan bir dizi olumsuz koşullar nedeni ile bu sorunlar yaşanmıştır. Uyumun sağlanması abhazya tarafının sorumluluğu altında bulunmaktadır. Bu sorunun çözümü içşn oluşturulan komisyon çalışmalarını sürdürmektedir. örneğin 100 konunun %25'i haklı nedenlere dayanmaktadır. Biz belirli sonuçlara bakarak, nasıl bir yanıt verileceğini düşünmek durumundayız: Yani, hakların iadesi, ya da para, mal iadesi olarak. Biz bu sorunu biliyoruz ve çözeceğiz" dedi.


Aleksandr Ankvab "Güvenlik sorunu her zaman için ilk sırada ki yerini korumuştur. Ve bugün için bizler eminiz - sınırlarımızın güvenliğinin korunduğundan eminiz. Savunma Bakanlıklarımızın işbirliği, Abhazya ve Rusya FSB Sınır Muhafızlığı Birliklerimizin ortak çalışmaları ile bunu sürdüryoruz. Gelecek için iyi bir temel bulunuyor" dedi.


Aleksandr Ankvab "Abhazya olarak, Güney Kafkasya'da güvenliğin sağlanması için Cenevre'de yapılan görüşmeleri terk etmek niyetinde değiliz. Bazen gerçek potansiyelin buradan ortaya çıkamayacağını ve bunun zor olabileceğini düşünüyoruz. Cenevre görüşmeleri, Abhazya gerçeğinin görüleceği ve eşit bir taraf olarak görüşmelerde bulunacağı bir "Pencere"dir. Bu platformda bizler bugün için nasıl yaşadığımızı ve yarın yaşamak için nasıl hazırlandığımızı canlı bir biçimde konuşabiliyoruz. Beklentiler farklı olabilir, ancak yararları olabilir, bundan dolayıdır ki bizler bu süreçten ayrılmayı düşünmüyoruz" dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
nasrettin hoca - parayı veren düdüğü çalar
sınırları rus koruyacak toprak alan ruslara devlet başkanı bizzat yardım edecek
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.