RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Ekim 2011, Çarşamba 18:56:07 tarihnde eklendi. 785 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmeleri

ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA, MÜLTECİLERİN GERİYE DÖNÜŞÜ KONUSUNU GÖRÜŞMEYİ REDDETTİ
Cenevre Görüşmeleri 05/10/2011. /ITAR-TASS/. Güney Kafkasya’da İstirkrar ve Güvenbliğin sağlanması amacı ile cenevre’de yapılan toplantıların 17. Turu 4 Ekim Salı günü Cenevre’de gerçekleşti. Cenevre görüşmelerinde rusya federasyonu Heyeti’ne başkanlık yapan  Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin, ITAR-TASS Haber Ajansı Muhabiri’ne yaptığı yorumda “Abhazya ve Güney Osetya Heyetlweri Cenevre görüşmelerinde göçmenlerin geriye dönüşü konularının görüşülmesi konusunu reddettiler” dedi. Çalışmalar genel olarak bölgenin güvenliğinin sağlanması ve insani sorunları çözümü adı altında iki çalışma gurubu biçiminde ve BM, AB ve AGİT Temsilcilerinin başkanlığında gerçekleşti. Cenevre görüşmelerene, Abhazya, Gürcistan, Güney Osetya, ABD ve Rusya federasyonu taraf olarak katılıyorlar.


Grigory Karasin “Abhazya ve Güney Osetya temsilcileri, geçenlerde Newyork’ta yapılan BM Genel Kurulu toplantısında Gürcistan tarafından sunulan Gürcü mülteciletrin Abhazya ve Güney Osetya’ya geri dönüşü ile ilgili olarak alınan karar ile ilgil olarak Cenevre’de New York’la ilgili parallel bir çalışma yürütmek istemediklerini açık bir biçimde belirttiler. Sosyal ve insanei diğer konuları ele alan diğer gurup çalışmalarına katıldılar. Abhazya ve Güney Osetya Temsilciler, mültecilerin geriye dönüş konuları tartışmalarına katılmadılar” dedi,


Grigory Karasin “Abhaz ve Güney Osetya’lıların bu davranışı kesinlikle mantıklıdır. Bu sorunun en retkili çözümü üç tarafında katılmış olduğu etkili platform olan Cenevre görüşmelerinde ki ikinci gurup çalışmalarıdır. Suhum vre Tsinval, New York’daki görüşmelerde Tiflis tarafından yapılan açıklamalar ve bilgiler karşısında kendi bilgi ve belgelerini sunamadılar ve ABD’nin kendilerine vize vermemesi nedeini ile tartışmalara katılanadılar. Bundan dolayıdır ki onlar gelinen durumdan memnun değiller” dedi.


Cenevre’de yapılacak olan görüşmelerin bir sonraki turunun Aralık ayı ortalarında yapılması palnlandı ancak tarih belirtilmedi.


Kaynak: www.apsnypress.info          
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.