RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Eylül 2011, Salı 16:43:23 tarihnde eklendi. 1439 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ayayra Törenlerine katılmak için Abhazya'ya gidiyorum.

"AYAYRA" ZAFER BAYRAMI TÖRENLERİNE KATILMAK ÜZERE ABHAZYA'YA GİDİYORUM.
Ayayra Törenlerine katılmak için Abhazya'ya gidiyorum. Fatih Atan (A'tanba)

 

27/09/2011. Değerli okuyucular, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey Bagapş'ın ani ölümü nedeni ile 26 Ağustosw 2010 Tarihinde yapılan Devlet Başkanlığı seçimini Aleksandr Ankvab kazandı. Toplum içerisinde yeni bir dönemin açılması beklentisini oluşturdu. Toplumda ki beklentilerin etkilerini izlemek ve 30 Eylül Zafer Bayramı'nın 18. Yıldönümü kutlamalarına katılmak için 28 Eylül - 05 Ekim 2011 Tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti'nde bulunacağım.

 

Sizlere Abhaz Diasporası'nda yaşanan gelişmeler ile ilgili düşüncelerimi dönüş tarihi sonrasına bırakarak Abhazya'da yaşanan gelişmeleri bir bir yansıtmaya çalışacağım. eğer koşullar oluşu ise başta Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab olmak üzere yeni devlet yöneticileri ile söyleeşide bulunmak istiyorum. Tabii ki eğer bu görüşmeler gerçekleşirse sizlere iletilecektir.

 

Abhaz Diasporası'ndan gelerek Abhazya'ya yerleşen, beni tanıyan ya da tanımayan kişiler ilede koşullar uygun olursa konuşmak da istiyorum. Çünkü beni sadece yazılarım nedeni ile tanıyan bir çok kişi bulunuyor. Eskiden tanıyanlar benim siyasal yapımı az çok bilirler, ancak özellikle genç kesim bu konu da net bilgi sahibi değiller. Hakkımda eleştirel yönde bakmak isteyenler var ise de onlarla tanışmak, eleştirilerini dinlemek de isterim.

 

Ve biliyorum ki bu görüşmeler sonucunda ortak nokta da buluşacağız.

 

Abhazya'da yaşasın ya da yaşamasın Abhaz kökenli insanların ortak noktalarının "Abhazya'nın Bağımsızlığı'nın Dünya üzerinde tanınması ve dünya yaşam standartları içerisinde ki koşulların oluşturulması, demokratik, laik sosyal - hukuk devlet yapılanmasının yetkinleştirilmesine katkı sağlamak ve Abhaz Diasporası'nın birliğini sağlayarak, Abhazya Cumhuriyeti Devleti'ne destek sağlamak olduğu konusunda birleşileceğidir.

 

Bizler de Abhazyam.com olarak kuruluş tarihimiz olan Mayıs 2007 Tarihinden bu yana yukarıda belirtmiş olduğum destek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Abhazya'nın ve Abhaz Diasporasının Dünya Toplumu üzerinde tanıtımı ve etkinliğinin anlatılabilmesi için 2009 yılında "Türkiye'deki Abhazlar", 2010 yılında "Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi/ Bir Dönemin Anatomisi/1992 - 1993 ve 2011 yılında yayınlamış olduğum 08 Ağustos 2008 - Güney Osetya Katliamı isimli kitaplarım ile destek çalışmalarımı sürdürdüm. Ve koşullar el verdiği sürece bu çalışmalarımı sürdürmek niyetindeyim.

 

Haziran 2011 Taqrihinden itibaren, değerli gazeteci arkadaşım, Abhazya Savaşı'nı doğru ve tarafsız bir biçimde dünya ve Türkiye'de tanıtımını sağlayarak Abhazya'nın haklarını bugüne kadar savunan bir gazeteci olan Nazım Alpman tarafından İMC Tv'de Hafta Arasında 08:00 - 12:00 saatleri arasında yayınlanan "Nazım Alpman'la Gün Başlıyor" Canlı Yayın Programında saat 09:30 sıralarında "Antalya'dan Haberler"i sunuyorum. Bu program sırasında özellikle Abhazya Cumhuriyeti için önemli olan gün ve olayları canlı yayında izleyiciler ile buluşturuyorum.

 

Örneğin Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey Bagapş'ın ölümü nedeni ile yapılan cenaze töreni programı sırasında Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi vladşimir Avıdzba, KADK Başkanı İrfan Argun, KADK Başkan Yardımcısı Erdeşan Kobaş canlı yayında telefon bağlantısı sağlanarak olay Türk toplumuna yansıtılmıştır. Ayrıca, Abbhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Seçimleri, sonuçları canlı yayın programlarında izleyiciler ile buluşturulmuştur.

 

Son olarak 26 Eylül Pazartesi günü yapılan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Yemin Töreni hakkında İMC İzleyicileri bilgilendirilmiştir.

 

Haber Programları dışında, 08 Ağustos 2008 Tarihinde "Nazım Alpmanla Gün Başlıyor"Programında, hem yeni yayınlamış olduğum "08 Ağustos 2008 - Güney Osetya Katliamı" kitabımı tanıtmak ve 2008 Ağustos Savaşı ile Abhazya - Kuzey Kafkasya Toplumlarını konu alan canlı yayında konuk olarak bulundum. (Bknz Abhazyam.com Video bölümü)

 

Bu arada İstanbul'da Alan Kültür Vakfı'nın İftar yemeği konuğu olarak kitap tanıtımı çalışmalarına katıldım.

 

Daha önceleri, diğer kitaplarımın tanıtımı için Ankara Abhaz Kültür Derneği ve İstanbul Kafkas - Abhazya Kültür Derneği'nde imza günü düzenlendi.

 

2009 ve 2010 yıllarında İstanbul TÜYAP Kitap Fuarında "Dönence Yayınları" Standında okuyucular ile birlikte oldum.

 

Şimdi 28 Eylül - 05 Ekim 2011 tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti'nde bulunacağım.

 

Koşul oluşturabilirsem Abhazyam.com'dan sizlere izlenimlerimi aktaracağım.

 

İMC Tv. den de "Nazım Alpman'la Gün Başlıyor" programında 30 Eylül' "AYAYRA" Zafer Şenliklerini Tlf. Bağlantısı ile Abhaz Diasporası ve Tüm Dünyaya canlı yayında duyuracağım.

 

İMC Tv, koşullar gerçekleşirse Abhazya Devlet Televizyonu'ndan yayınlanan http://www.apsua.tv./efir/ "AYAYRA" Törenlerini tüm dünyaya aktaracak.

 

İMC Tv. İnternet ortamında http://www.imc-tv.com/ ve Uydu Tv Sisteminde Turksat Frekans 12562 Polarizasyon V 25000 ile Smart Tv sisteminden izlenebiliyor.

 

Değerli okuyucular, hem Abhazyam.com dan hem de İMC Tv den (28 Eylül - 05 Ekim Tarihleri Arasında) sizler ile Abhazya'dan buluşmak dileği ile yazımı sonlandırıyorum.

 

Türkiye'de ki Abhaz Diasprasına'da 30 Eylül 2011'de Saat 20:00'da İstanbul Kafkas - Abhazya Kültür Derneği'nde yapılacak olan "AYAYRA" Zafer Bayramı Kutlamalarına coşkulu bir biçimde katılmalarını diliyorum.

 

Saygılarımla

 

AYAYRA .


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.