RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Eylül 2011, Pazartesi 17:29:04 tarihnde eklendi. 1236 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK

KAFKAS ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ TARAFINDAN "AYAYRA" AÇIKLAMASI YAPILDI.
KADK  26/09/2011. Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi, Abhaz - Dernekleri Federasyonu  ve Abhaz Dernekleri Yöneticileri ile 24 Eylül Cumartesi Günü yapılan toplantıda Türkiye'de bulunan Abhaz Diasporası'nın 30 Eylül "AYAYRA" Kutlamalarının 30 Eylül Cuma Akşamı saat 20:00'de İstanbul Kafkas - Abhazya Kültür Derneği'nde gerçekleştirilmesi kararını aldılar. Abhaz Diasporası'nın 30 Eylül kutlamalarını coşkulu bir biçimde gerçekleştireceğine inanarak sizleri İstanbul Abhaz Derneği'ne bekliyoruz. aşağıda KADK tarafından yayınlanan "AYAYRA" Bildirisi bulunuyor. 

 

A Y A Y R A

18 Yıl önce 30 Eylül 1993 tarihinde dünya belki de yirminci yüzyılın son, ancak en anlamlı mucizesine şahit oldu.

 

Bir ulusun tek vücut ve kararlı olarak hareket etmesi halinde sayı ve imkânlar bakımından kendisinden çok daha üstün olan düşmanını nasıl bertaraf edebileceğini ve binlerce yıldır özgür yaşadığı topraklarını savunarak bu özgürlüğü gerçekten nasıl hak ettiğini, özgürlüğünü yitirmektense yok olmayı göze alabildiğini şaşkınlıkla izlerken, Abhaz halkı efsanevi liderleri Vladislav. G. Ardzınba önderliğinde onun “ben zafere inanıyorum, sizin de inanmanızı istiyorum” çağrısına işte bu inanılmaz zaferle karşılık vermişlerdi.

 

Bizler her yıl 30 Eylül günü bu zafer gününün haklı gururunu paylaşırken bizlere bu onuru yaşama fırsatını sağlayan şehit ve gazilerimize de şükranlarımızı bir kez daha sunmak isteriz.

 

Bilindiği gibi zafer kutlamalarını olabildiğince büyük bir katılımla Abhazya da gerçekleştirmek her ne kadar asıl arzumuzsa da bu tüm diasporamız açısından mümkün olamamaktadır. İlk yıldan itibaren heyetlerle temsil edilen Abhaz Diasporası’nın AYAYRA kutlamalarına katılımı artarak devam etmektedir.

 

Bu yıl da Abhazya da yapılacak zafer şenliklerine komitemiz ve Abhaz Dernekleri Federasyonu yine kalabalık bir katılımcı sayısı ile iştirak edeceklerdir.

 

Ancak 30 Eylül günü Abhazya’da olamayacaklar için, 24 Eylül’de Abhazya Cumhuriyeti Türkiye temsilciliğinde Abhazfed ve dernek yöneticileriyle yapılan toplantıda 30 Eylül’de AYAYRA coşkusunu hisseden ve paylaşmak isteyen herkesle birlikte İstanbul Abhaz Derneğimizin organizasyonuyla, İstanbul Abhaz Derneğinde kutlama yapılmasına karar verilmiştir.

 

Bu vesile ile tüm halkımızı Abhaz ulusunun bu mutlu gününde bir arada olmaya davet ediyorum.

 

Saygılarımızla.


 

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına
Başkan
İrfan Argun

 

Kaynak: info@abhazya.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.