RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 13:12:05 tarihnde eklendi. 731 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aleksanr Ankvab; İngiltere

ABHAZYA BAŞBAKANI ALEKSANDR ANKVAB, İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ DENİS KİF İLE ABHAZYA-GÜRCİSTAN SORUNU GÖRÜŞMELERİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA GÖRÜŞMELERDE BULUNDULAR.
Aleksanr Ankvab; İngiltere 09/02/2008. Abhazya Başbakanlık basın Sözcüsü Madina BGANBA'nın apsnypress haber ajansına bildirdiğine göre 08/02/2008 Cuma günü Abhazya Başbakanı Aleksandr ANKVAB ve İngiltere Büyükelçisi Denis KİF, Abhazya-Gürcistan Görüşmelerindeki sorunlar  ile ilgili olarak görüşmelerde bulundular.

İngiltere Büyükelçisi Denis KİF; Gürcistan'da gerçekleştirilen Devlet Başkanlığı Seçimleri'nin ardından Abhazya-Gürcistan Barış Görüşmelerinin yeniden başalası ümüdünde olduğunu belirterek "Bizler, Gürcistan'da gerçekleştirilen Devlet Başkanlığı seçimlerini dikkatli bir biçimde gözlemledik. Gürcistan Yönetimi'nin görüşmelerin başlamasına daha çok önem vereceği düşüncesini taşıyoruz" dedi.

Abhazya Başbakanı Aleksandr ANKVAB; Abhazya ve Gürcistan Yönetimlerinin sorunların çözümüne farklı baktıklarını belirterek. "Gürcistan'ın Abhazya ile ilgili olarak politik görüşlerini değiştireceği şüphelidir. Bizler sorunun çözümüne farklı açılardan bakıyoruz. Abhazya olarak bizler, Bağımsız Devlet yapımızı kuruyor ve komşularımız ile karşılıklı eşit koşullarda yaşamak istiyoruz" dedi.

İngiltere Büyükelçisi Denis KİF'in Gal Vilayeti'nde yaşayanların pasaport durumları ile ilgili olarak yöneltmiş olduğu soruya Aleksandr ANKVAB "Gal Vilayetinde yaşayan insanların ezici büyük çoğunluğu kendisini Abhazya Vatandaşı olarak görüyor ve Abhazya Cumhuriyet pasaportu sahibi olmak istiyor" dedi.

Denis KİF; Gal Vilayeti Yönetim Ofisinin, bölgede yaşanan insan hakları ile ilgili olarak vermiş olduğu haberleri pozitif olarak değerlendirdiklerini belirterekNisan-2008 içerisinde bölgeyi ziyaret etmek istediğini belirtti.

İngiltere Büyükelçisi Denis KİF, görüşme bitiminde "uluslararası kuruluşlar, taraflar arasında görüşmelerin yeniden başlanmasına çok önem veriyor" diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.