RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 13:10:51 tarihnde eklendi. 732 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sergey Bagapş; Abhazya tarihsel

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA, TARİHSEL VE HUKUKİ BELGELERE GÖRE BAĞIMSIZ OLMA HAKKINA SAHİPTİR" DEDİ..!
Sergey Bagapş; Abhazya tarihsel 08/02/2008. Abhazya Devlet başkanı Sergey BAGAPŞ, İngiltere'nin Gürcistan Büyükelçisi Denis KİF ve İsveç Dışişleri Bakanlığı Doğu Avrupa Bölümü Başkanı Yohan FİRSEİLEM' başkanlığındaki heyeti makamında kabul etti.

Avrupa'lı diplomatlar ve Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ arasında Gürcistan tarafının "Barış Görüşmeleri"ndeki tutumu hakkıında görüş alışverişinde bulunuldu. Avrupa'lı diplomatlar, bugün için var olan sorunları ortadan kaldırmak için görüşmelere yeniden başlanarak Gürcistan tarafı ile diyaloğa girilmesi önerisinde bulundular.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, Diplomatların aktif bir biçimde arabuluculuk çalışmaları yapmalarından duymuş olduğu memnuniyeti belirterek "ancak, belirtmek isterimki Abhazya tarafı olarak bizler bu konuda değişmeyen taraf olarak Gürcistan ile yapılacak olan görüşmelerin yeniden başlamasına hazırız, sadece Gürcistan tarafının Uluslararası Kurumların önerilerini yerine getirmesi ve 1994 Yılında imzalanan "Moskova Anlaşması"nda belirtilen yukarı kodor bölgesinde askeri güç bulundurulmaması koşulunu yaşama geçirmesi gerekiyor. Bundan önceki görüşmeler sırasında Abhazya tarafının çözüm beklediği, Gürcistan Milisleri tarafından kaçırılan ve hapis tutulan Abhazya vatandaşı David SİGUA'nın durumu sorun olarak varlığını sürdürüyor." dedi.

Avrupa'lı diplomatlar, Abhazya Devlet Başkanı'na Kosova'nın bugünkü pozisyonu hakkında ne düşündüğü sorusunu yönelttiler. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ "Bizlerin bağmsızlığının tanınması Kosova probleminin çözümüne bağlı değildir" diyerek bu konudaki görüşlerinin altını çizdi.

Sergey BAGAPŞ "BM Prensipleri ve uluslararası hukuk normlarını kendi politik görüşlerine göre kaba bir biçimde değiştiren güçlere karşılık olarak Kosova'nın bağımsızlığının tanınması sonucunda bizler,  sadece benzer problemlere farklı çözümler aranmasına rağmen bunun olumlu sonuçlarını alacağız. diyerek. "Tarihsel ve hukuki belgelere göre Abhazya tarafının bağımsız olmaya daha fazla hakkı vardır" dedi.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ "bütün bu gelişmelere rağmen görüşmelere başlamak için Abhazya'nın pozisyonunun yeniden gözden geçirilmesi gerekir" diyerek "Abhazya toplumunda Gürcistan ile görüşmelerin sürdürülmesi için herhangi bir isteğin olmadığı görüşü hakimdir" diyerek sözlerinin altını çizdi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.