RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Eylül 2011, Çarşamba 13:49:43 tarihnde eklendi. 1759 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tayyip Erdoğan'a Yanıt

ALEKSEY MARTINOV "BM'DE FİLİSTİN BAYRAĞI ANCAK ABHAZYA, GÜNEY OSETYA BAYRAKLARI İLE BİRLİKTE DALGALANABİLİR"
Tayyip Erdoğan'a Yanıt 14/09/2011. Uluslararası Yeni Ülkeler Enstitüsü Müdürü Siyaset Uzmanı Aleksey Martınov, REGNUM Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arap Birliği Dışişleri Bakanlıarı Toplantısında Orta Doğu'daki durum hakkında yapmış olduğu konuşmada, BM'de Filistin Devieti'nin Bayrak Direğnin asılması istemine karşılık olarak "Filistin Devleti, BM'de ki Bayrak direklerinin arasında bayrağının asılmasını kesinlikle hak ediyor, ancak Abhazya, Pridnestroviya, Güney Osetyya, Dağlık Karabağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Batı Sahra bayarkları ile birlikte bu mümkün olabilir" yanıtını verdi.


Aleksey Martınov "Helsinki beyannamesinde belirlenen yol gösterici, uluslrarın kendi kaderlerini tayin hakkı ilekeleri ve güvenliklerini koruma ilkelerinin genişletilmesi, uluslararası güvenliğin korunması ve denfgelerin korunması gerekmektedir. BM Güvenlik Konseyi üyesi olan ülkeler kısa süre içerisinde bu konuda anlaşacaklardır. Aslında BM'de bunun için kurulmuştur ve bu görevini sürdürmektedir" dedi. 


REGNUM Haber Ajansı tarafından verilen bilgide, Erdoğan, dün yapmış olduğu konuşmada İsrail'e karşı BM'de Filistin'in bağımsızlığının tek taraflı olarak tanınması için verliecek olan mücadeleye destek isteyerek "İsrail - Filistin Sorunu dünya çapında bir sorun haline gelmiştir... Bizler Filistin halkının meşru mücadelesini  destekliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin bayrağının BM'de asılma zamanı gelmiştir. Filistin bayrağı barış ve beraberliğin bir sembolü olsun" açıklamasında bulunmuştu.


Kaynak:   http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1445055.html#ixzz1Xv8EMogV
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
çar - bekleyin
acele etmeyin sırayla.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.