RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 12:48:50 tarihnde eklendi. 677 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Politik Teknoloji Merkezi

ABHAZYA VE GÜRCİSTAN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNDE İPLER SAAKAŞVİLİ'NİN ELİNDE BULUNMUYOR..!
Rusya Politik Teknoloji Merkezi Mihail SAAKAŞVİLİ; Devlet Başkanlığı seçim sonuçlarından sonra Tiflis'te yapılan Devlet Başkanlığı Törenlerinde yapmış olduğu konuşmada Rusya ile normal dostluk ilişkilerine yeniden başlamak istediğini belirtmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV'da Tiflis'te ki törene katlılarak, SAAKAŞVİLİ ile Tiflis'te yapmış olduğu görüşmede Rusya'nın da Gürcistan ile normal ilişkilere dönmek amacında olduğunu belirtti.  Ancak, bir tek koşul ile: Gürcistan Yönetimi, bu ilişkilerdeki yönünü ve arzusunu net bir biçimde açıklamalıdır" dedi.

SAAKAŞVİLİ; Neden, Rusya ile dostluk ve dayanışma ilişkisine girmeye karar verdi?
Moskova ile Tiflis arasında yeniden kurulacak olan ilişkilerin yönünü hangi iklim kuşağı belirleyecektir?
strana.ru bu soruları "Rusya Politika Teknoloji Merkezi" Genel Müdür Yardımcısı Aleksi MAKARZİN'e sordu.

Aleksi MAKARKİN "benim düşüncem, SAAKAŞVİLİ'nin Rusya ile olan ilişkilerini ABD Yönetiminin ciddi bir biçimde yönlendirdiği biçimindedir. Washington için Gürcistan'ın batı ile olan ilişkileri çok önemlidir. Ama, ABD Yönetimi, Tiflis'in NATO'ya girme şansının az olduğunu düşündüğünden Gürcistan'ın Rusya ile sorun çıkarmasını istemez. Amerika ve Avrupa, Gürcistan'ın Rusya ile olan ilşikilerini güçlü bir biçimde gelişmesini istiyorlar ise: Acaba, Batı ile Rusya arasında ki ilişkilerde "yeni artı" ların yaratıldığı bir dönemde NATO, ilşkide bulunduğu ülkeler arasında sorun çıkmasını kabu eder mi?

Moskova, Tiflis Yönetiminden ilişkilerin normal seviyeye dönmesini bekliyor, var olan ilişkierde 1. sırayı; Abhazya ve Güney Osetya gibi sorunlu bölgelerde görev yapan Rus Barış Gücü Askerlerinin durumu yer alıyor. Aleksi MAKARKİN "Moskova, Gürcistan Yönetiminin Rus Barış Gücü Kuvvetlerine karşı olan "sıcak nokta" biçiminde ki düşmanca tavırlarını terk etmesini bekliyor. Gürcistan tarafı, Rus Barış Gücü Kuvvetlerinin bu bölgelerdeki görevini kabullenmek zorundadır. diyerek sözlerini sürdürdü.

Aleksi MAKARKİN "Rusya tarafı, Gürcistan Yönetiminin, sorunların çözümünde Abhazya ve Güney Osetya Yönetimleri ile görüşmeleri sürdürmeleri gerektiğine inanıyor" diyerek "Abhazya Sorunu ile olan ilişkilerde kumanda yönetimi SAAKAŞVİLİ' nin elinde bulunmuyor. ancak o her konuda karar vermeye çalışıyor, Güney Osetya ile olan sorunun çözüm planlarının yaşama geçirilmesi girişimlerine yanıt vermiyor. Sorunlu bölgelerde de Gürcistan Yönetimine karşı olan Devlet Yöneticilerinin bulunması da güçlü bir gelişmedir" diyerek konunun önemini belirtti.

Aleksi MAKARKİN; Bu konuların Moskova ile Tiflis arasında yapılacak olan görüşmeleri olumsuz bir biçimde etkileyebileceği ve Gürcistan'ın NATO ile olan ilşkilerini nasıl belrleyebileceği konularında ise "Rusya-Gürcistan ilişkilerinin yakın bir zamanda sıcak noktalara taşınabileceğini zannetmiyorum. Yakında Rusya-Gürcistan ilşikilerinde var olan sorunların çözümünde soğumaya doğru gidileceğine inanıyorum." dedi.

Kaynak: www.strana.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.