RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Eylül 2011, Salı 13:37:59 tarihnde eklendi. 1091 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Basını: Diaspora Haberleri

LİLİANA YAKOVLEV "TÜRKİYE - ABHAZYA: DİASPORA'DA YAŞAM.
Abhazya Basını: Diaspora Haberleri 06/09/2011.


Diaspora'da Bağımsızlığın Tanınması Kutlandı.


Rusya Federasyonu tarafından Abhazya'nın bağımsızlığının tanınmasının 3. yıl dönümü nedeni ile Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi Binası'nda KADK üyeleri ve Abhaz Diasporası Temsilcileri toplantı düzenlediler. Konu hakkında Abhaz Diasporası Yaşlıları adına eski KADK Başkanı Cemalettin Ardzınba açılış konuşmasını yaptı. Katılımcılardan Mahinur Papba, Murat Geçba, Akın Yağan, Semih Darınba, Sefer Ardzınba duygusal konuşmalar da bulundular.


Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Vladimir Avıdzba, yapmış olduğu konuşmada Abhaz - Rus İlşkilerinin tarihsel sürecini anlatan bir gezinti yaptı. Abhazya - Rusya Federasyonu arasındaki karşılıklı dostluk ilişkilerinin  güncel gerçeklerine dikkat çekti.


Toplantıda, katılımcılar Abhazya Cumhuriyeti'nin 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba ve 2. Devlet Başkanı Sergey Bagapş'ın anısına saygı duruşunda bulundular.


Fatih Atan'dan Yeni Kitap.


Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Vladimir Avıdzba yapmış olduğu konuşmada, Abhaz Diasporası'nda Fatih Atan tarafından yazılan Abhazya - Rusya Federasyonu arasında ki ilişkileri bugünkü gerçekler ışığında anlatan yeni bir kitabın tanıtımı yapıldı.


Fatih Atan (Tvanba): Sadece Türkiye'de yaşayan Abhaz Diasporası içerisinde değil, Türkiye'de eserleri okunan genç yazarlar arasında gösterilmektedir. Onun kitapları "Türkiye'deki Abhazlar", "Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi" kitapları ile okuyuculara Abhazya ve Abhazlar hakkında zengin analiz ve bilgiler sunuyor. (kitaplar Türkçe Yayınlandı) Ve şimdi yeni bir kitabı yayınlandı - "Güney Osetya Halkına Uygulanan soykırım" Kitabın yayınlanışı Rusya Federasyonu tarafından bu ülkenin bağımsızlığının tanınmasının 3. yıl Dönümünde yapıldı. Kitap içerisinde birçok belge, bilgi, fotoğraf, ve yazarın kendi keskin politik yorumları bulunuyor.


Fatih Atan (Tvanba)  - Türkiye ve Abhaz Diasporası'nda düzenlenen birçok etkinlik içerisinde aktif olarak yer alan bir kişi olarak biliniyor. O ayrıca düzenli olarak Apsnypress Haber Ajansı ve diğer haber organlarında Abhazya ile ilgili olarak yayınlanan haberleri Türkçeye çevirerek Abhaz Diasporası ve ülkelerde Abhazya hakkında bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunuyor.       


Liliana Yakovlev


Abhazya Cumhuriyeti Gazetesi 05/09/2011.

http://gazeta-ra.info/index.php?ELEMENT_ID=1618


Kaynak: www.abkhaziya.org/news_detail.html?nid=30290
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.