RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Ağustos 2011, Pazartesi 16:21:43 tarihnde eklendi. 900 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK'den Ankvab'a Kutlama

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ ALEKSANDR ANKVAB'I KUTLADI.
KADK'den Ankvab'a Kutlama 29/08/2011. Kafkas - abhazya dayanışma Komitesi tarafından Abhazya cumhuriyeti Devlet başkanlığı görevine seçilen Aleksandr Ankvab2a kutlama mesajı gönderildi. Aşağıda KADK Kutlama Mesajı bulunmaktadır. 

 

Tarih  : 29 Ağustos 2011
Sayı  : 2011-047
Konu  : Kutlama


Sayın, 
Aleksandr Zolotinsk-ıpa Ankvab,
ABHAZYA CUMHURİYETİ
DEVLET BAŞKANI,
SOHUM–ABHAZYA


Değerli Devlet Başkanımız,


26 Ağustos 2011 tarihinde yapılan Abhazya Devlet Başkanlığı seçiminde, Abhaz ulusunun liderliğinize gösterdiği büyük güven ve teveccühle Devlet Başkanlığı Makamına seçilmiş olmanızı Abhaz ulusunun diasporadaki parçası olarak alkışlıyor ve yürekten kutluyoruz.


Bilge Abhaz ulusunun; Apsuara–Alayföe’mıza yakışır bir şekilde ve dünya komu oyuna demokrasi dersi verircesine temiz ve örnek bir seçim kampanyası ile yeni önderini belirlemiş olmasını, ulus ve devletimizin aydınlık geleceği için çok önemli buluyor, şahsınızda bu onurlu kardeşlerimizi de saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.


Ulusumuzun uğradığı iki yüz yıllık yıkımın giderilmesi, ulusal kültür değerlerimiz, ekonomi, demokratik devlet kurumlarımızın ihyası ve geliştirilmesi, diasporanın anavatanla entegrasyonu gibi sorunların çözüm çalışmalarında, size Tanrı’dan sonsuz güç ve başarılar diliyoruz. Diaspora olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima ulusumuz ve devletimiz için her türlü özveride bulunacağımızın bilinmesini isteriz.


Seçim kampanyanızda diaspora ile ilişkilerin güçlendirilmesi ve “geri dönüşün” hızlandırılması ile ilgili samimi ifadeleriniz; Ardzınba’dan sonra devlet yönetiminin gündeminde en son sıralarına gerileyen bu hayati sorunun tekrar önem kazanacağına dair ümit ve beklentilerimizi güçlendirmiştir. Ardzınba’nın “Abhazya Diasporasız, Diaspora Abhazyasız olamaz” bir düstur ve vasiyet olarak kabul eden bizler, siz yeni devlet başkanımızın tarihte; “diasporanın dönüşünü gerçekleştiren lider” olarak yer almasını arzu ve temenni ediyoruz.


Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Diş İşleri Bakanlığı’nın; seçimlere çok az bir süre kalarak da olsa Diasporadaki Abhaz vatandaşlarına, Türkiye’de Abhaz Devlet Başkanlığı seçimi için oy kullanmasına izin vermesini anlamlı buluyor ve her iki devletimiz açısından, ilişkilerde bir dönüm noktası olabileceğini düşünüyoruz.


Değerli kardeşimiz, Devlet Başkanımız!


Abhaz ulusunun, Zat-ı âlinize verdiği Devlet Başkanlığı görevini, halkın ortak çıkarlarını, onurunu gözeteceğinizden emin olarak üstün başarılar dileğimizle tekrar kutluyor; ulusumuza, devletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.


En Derin Saygılarımızla.


Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına
Başkan
İrfan Argun

Kaynak: info@abhazya.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.