RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Ağustos 2011, Perşembe 10:05:39 tarihnde eklendi. 947 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Avrupalı Gözlemciler Geldi

GÜRCİSTAN'IN SİYASİ ENGELLEME GİRİŞİMLERİNE RAĞMEN AVRUPALI GÖZLEMCİLER ABHAZYA'YA GELDİ.
Avrupalı Gözlemciler Geldi 25/08/2011.  REGNUM Haber Ajansı tarafından verilen bilgiye göre, Abhazya Parlamentosu tarafından Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Seçimlerinde gözlemci olarak bulunmaları daveti üzerine Avrupa Jeopolitik Analiz Merkezi (ETSGA) gözlemci heyeti 24 Ağustos Çarşamba günü Abhazya'ya geldi. Heyet içerisinde, Avrupalı parlamenterler, Avrupa ülkelerinin ulusal parlamentosu milletvekilleri, Polonya Merkez Seçim Komisyonu Üyelelri, Almanya, Avusturya, Macaristan'da gözlemciler bulunuyor. Heyet üyeleri 26 ağustos'ta yapılacak olan Abhazya Devlet Başkanlığı seçimlerinde gözlemci statüsünde denetim görevinde bulunacaklar.


Avrupa Jeopolitik Analiz Merkezi Başkanı ve 5. Dönem Polonya Parlamentosu Milletvekili Mateusz Piskorski "Gürcistan tarafından eşi görülmemiş bir biçimde heyetimizin seçimlere katılmamızın diplomatik ve bazı özel girişimler ile engelleme çalışmalarına rağmen Avrupa'da ki siyasi partilerin temslicileri olarak Abhazya Devlet Başkanlığı seçimlerine gözlemci olarak katılıyoruz. Avrupa demokrasisinde olduğu gibi bizler hiçbir biçimde milletvekillerinin üzeirinde baskı oluşturmak istenmesini kabul edemeyiz ve bu tür girişimler bizlerde şaşkınlık yaratmıştır. Gürcülerin bu anlaşılmaz tutumlarına rağmen heyetimiz Abhazya Cumhuriyeti'ne gelmiş ve çalışmalarına başlamıştır" dedi.


REGNUM Haber ajansı Muhabibi tarafından verlien bilgiye göre, ETSGA Heyeti 28 Ağustos'a kafdar Abhazya'da gözlemde bulunacaklar. Heyet 27 Ağustos 2011 Tarihinde devlet başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak ön raporlarını açıklayacak. Heyet Üyeleri, Abhazya cumhuriyeti Parlamentosu, Abhazya dışişleri bakanlığı ve Merkez seçim Komisyonu ile yakın işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürecek.


Kaynak: : http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1438635.html#ixzz1W1IcZDtg
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.