RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Ağustos 2011, Salı 16:20:35 tarihnde eklendi. 1105 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya'da Oy Kullanmı Başladı

RUSYA FEDERASYONU'NDA YAŞAYAN ABHAZYA VATANDAŞLARI MOSKOVA VE ÇERKESSK'TE OY KULLANMAYA BAŞLADILAR.
Rusya'da Oy Kullanmı Başladı 23/08/2011. ITAR-TASS. Grigory Sapojnikov, Evgeni Suçkov. Abhazya Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi İgor Ahba bugün Moskova'da düzenlediği basın toplantısında "Rusya federasyonu'nda yaşayan Abhazya Vatandaşları Rusya'da iki sandık üzerinden oy kullanabilecekler. Mokova'da 4 No.lu Sandık ve Çerkessk'te ki 5 No.lu sandıkta devlet başkanlığı seçimleri için oy kullanılabilecektir" dedi.


İgor Ahba "26 Ağustos'ta yapılacak olan devlet başkanlığı seçimleri aynı zamanda bağımsızlığımızın Rusya Federasyonu tarafından tanınmış olduğu bayram günüdür. Abhazya Yasalarına bağlı olarak yurt dışında yapılacak olan seçimler Abhazya Cumhuriyeti'nin diplomatik misyonuna emanet edilmiştir. Diplomatik Misyon başkanı olarak Moskova'da seçim görevlisi olarak 15, Çerkessk'te ise 12 Büyükelçilik görevlisi hazır bulunacak. Vatandaşlarımızın özgür bir biçimde seçimlerini yapmaları için bütün önlemler alınmıştır" dedi.


İgor Ahba "Seçmenler, elimizde bulunan seçmen listesinde bulunan vatandaşlarımız Abhazya Vatandaşlık Kimliği, (Yeşil Renkli) ve kimlik üzerinde mühür olacak biçimde oylarını kullanabilecekler. Seçimin güvenliği için Moskova'da 20 Adet Abhaz Polisi görev yapacak ve ayrıca Rusya federasyonu güvenlik güçleride emniyet için görev yapacaklar. Moskova'da yaşayan Abhazya vatandaşlarının seçime katılımının yoğun olacağına inanıyorum" dedi. 


Moskova 4 No.lu Seçmen Sanık Başkanı Oleg Bartsız "Vatandaşlarımız, 08.00 - 20:00 saatleri arasında oy kullanabilecekler. yasalara göre, Abhazya Merkez Seçim Komisyonu'nun şeffaf ve güvenilir bir seçim ortamının yaşanması için her üç adayın birer temsilcisi de sandık başında hazır bulunacaktır.  Seçimlerde herhangi bir şüphe uyandırıcı ortamın yaratılmamasına dikkat edilecektir" dedi.


Alınan son verilere göre Abhazya Cumhuriyeti'nin 168 Bin vatandaşının Kimlik Belgesi bulunuyor, bunların %90'ı da Rusya Federasyonu Vatandaşlık hakkına sahip bulunuyor. Daha önce yapılan Devlet başkanlığı seçimlerinde Moskova'da yaklaşık olarak 1.400 kişi oy kullanmıştı. .       


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.