RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Ağustos 2011, Salı 10:09:16 tarihnde eklendi. 903 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Anneleri Açıklaması

1992-1993 ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI ANNELERİ "SİYASİ ÇATIŞMALARIN İÇERİSİNE GENÇLERİN KATILMASI - EN TEHLİKELİ OLANIDIR"
Abhazya Anneleri Açıklaması 23/08/2011.  1992 - 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı'nda evlatlarını yitiren anneler tarafından kurulan "Abhazya'nın Anneleri" devlet başkanlığı seçimlerinde ki süreçten dolayı derin endişe duyduklarını belirten bir açıklama yayınadı.


Abhazya Anneleri Açıklaması "Devlet Başkanlığına katılan üç aday arasında 'Temiz ve Dürüst Bir Seçim' Anlaşması imzalanmasına rağmen bir adayın seçim bürosu tarafından kirli teknoloji kullanılmıştır. Bu Adayın destekçileri tarafından düzenlenen mitingde, zorlama ve hakarete dayanan bir biçimde devlet başkan adayı olan Aleksandr Ankvab hakkında suçlamalarda bulundular. Abhaz halkının katili olan Kitovani'nin, A. Z. Ankvab'ı suçlayan video görüntülerinin incelenmesi sonucunda uydurma olduğu anlaşılmıştır.


Bu tür politik nedenlerden dolayı çatışma ve gerginlik ve çatışma ortamı doğar ve bunun sonucu olarak da toplum içerisinde bölünmeye yol açılır.


En tahlikeli olanı ise gençleri siyasi çatışma ortamına çekilmesidir.


Başkanlık emellerinin gerçekleştirilmesi için siyasal anlamda olgunlaşmamış olan genç ruhların kullanılması sadece yasa dışı değildir, aynı zamanda ahlak dışıdır. Bu genç çocukların çoğunun babaları Apsnı'nın (Abhazya - Abhz.com) özgürlüğü için yaşamlarını ortaya koymuşlardır, kendi siyasi çıkarları için bu gençleri kullanmak niyetinde olan ve topluma onarılmaz biçimde zarar verebilecek bu tür harekette bulunanları tarih önünde kimse affetmeyecektir. Bütün bu olayları görmek bizlerin yüreğini acıtıyor. Bu olaylar sadece bizlerin değil, diğer toplumların gelenek ve göreneklerine, yaşlılara olan saygı, haysiyet ve onur anlayışına da ters duruyor. Bizler anne sütünde olan bu onurlu nitelikler sonucunda halkımız kendi vatanını korumayı başardık.


Bizler toplumsal sorumluluğumuz içerisinde genç erkek ve kız çocuklarımıza düşencesiz davranış biçimlerinin sorumluluklarının toplumsal olumsuzluklara yol açabileceğini ve bu konuda uyanık olmaları gerektiğini hatırlatmak zorundayız. Bütün annelerre çağrıda bulunuyoruz. Çocuklarımıza seçim öncesinde toplumda oluşabilecek olan olumsuzluklara katılmalarına hiçbir biçimde izin vermeyelim."


Kaynak: www.apsnypress.info  
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.