RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ağustos 2011, Pazartesi 17:54:36 tarihnde eklendi. 1414 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Diasporası'na Oy Kullanma Hakkı

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ'NDEN ABHAZYA PARLAMENTOSU'NA ÇAĞRI.
Abhaz Diasporası'na Oy Kullanma Hakkı 22/08/2011. Bilindiği üzere Abhaz Diasporası'nın yoğun olarak yaşadığı Rusya Federasyonu ve Türkiye'de Abhazya Devlet Başkanlığı Seçimlerinde oy kullanma hakları ile ilgil ön çalışmalar yapılmıştı. Rusya Federasyonu'nda bulunan Abhaz Diasporası Moskova ve Çerkessk'te oy kullanmaya başlıyor. Abhazya Cumhuriyeti Pasaportuna sahip yoğun bir Abhaz Diasporası'nın yaşadığı Türkiye'de de oy kullanılmasının sağlanması amacı ile Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi tarafından 20 Ağustos 2011 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Parlamento başkanı Nugzar Aşuba'ya başvuruda bulunuldu. Aşağıda KADK başvurusu bulunuyor.   

 

********************************


Tarih  : 20 Ağustos 2011
Sayı  : 2011-043
Konu  : Diasporada Oy Kullanma Hk.


Sayın Nugzar ASHUBA, 
ABHAZYA CUMHURİYETİ
PARLAMENTO BAŞKANI
SOHUM-ABHAZYA


Değerli Başkanımız,


Yakinen tanıdığınız Abhaz kökenli Türkiye Cumhuriyeti (TC) Parlamenteri Sn. Sait Açba’nın girişimi ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının oluru ile Anavatanımız Abhazya’da 26 Ağustos 2011’de yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerine Abhazya vatandaşlığı belgesine (Pasaportuna) sahip olan diaspora mensuplarının katılma imkanı doğmuştur.


Durumun önemine binaen konu bugün acilen Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Sayın Vladimir Avizdba’yı, tarafından sizlere bildirilmiştir.


Türkiye Cumhuriyeti’nin bu olur ve yaklaşımını iki ülke ilişkilerinde yeni bir başlangıç ve diasporanın geleceği, anavatanla entegrasyonu hususunda bizi ümitlendiren bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.


Seçimlere bir hafta kala ortaya çıkan bu gelişmenin pratikteki zorluklarına ve siyasetteki anlık oynaklıklara rağmen her halükarda hiçbir itiraza meydan bırakılmadan hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz.


Bunun aynı zamanda tarafların politik duruşunun diaspora tarafından daha net anlaşılmasına yardımcı olacağını da düşünüyoruz.


Diaspora olarak çok heyecanla ve yakın ilgiyle takip edilen Abhazya Devlet Başkanlığı seçiminin tüm Abhaz halkının hür iradesini yansıtacağı inancındayız, tarafınızdan yetkilendirilmesi halinde Abhazya Devleti Büyükelçisi Sn. Vladimir Avizdba’yı, tarafından oluşturulacak bir seçim komisyonu gözetiminde demokratik bir seçim gerçekleştirilebileceğini bilmenizi isteriz.


Diasporanın bu seçimlere katılması belki sembolik bir anlam ifade edecek ancak siyaseten tarihi dev bir adım ve kazanılmış bir hak olacağına şüphe yoktur. Diasporadan seçimlere katılım şu an için simgesel olsa bile diasporanın sonraki seçimlere Türkiye’den katılımının önünü açacağı gibi, dünya kamuoyunda Abhazya’ya güç katacak çok önemli siyasi bir mesaj olacaktır.


Zatıalinizin Abhazya’nın Türkiye Elçisi Sayın Vladimir Avizdba’yı, konu ile ilgili görevlendirmesi halinde, diaspora olarak gereğinin eksiksiz ve süratli bir şekilde yerine getirileceğinden emin olabilirsiniz.


Konunun aciliyeti nedeniyle, gerekli hazırlıkların yapılabilmesi için Abhazya Cumhuriyeti’nin görüşünün 22-08-2011 Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyet’in ilgili makamlarına bildirilmesi gerekmektedir.


Değerli Başkanımız,


Durumu bu çerçevede değerlendirerek acilen diasporada Abhazya Devlet Başkanlığı seçimi için izin vermenizi tarihi sorumluluğunuzun gereği olarak arz ve rica ederiz.


Saygılarımızla.


Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına
Başkan
İrfan Argun


Kaynak: info@abhazya.org
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Esen Zafer - önemine dair bir anekdot
Avususturyada AB nin sağlandığı yıllarda yabancılar seçmlerde hiç kaale alınmıyorlardı. Bizler yabancı işçi organizasyonları seçimlerle eş zamanlı, kendi sandıklarımızı kurarak resmi olmayan bir şeçim gerçekleştirdik. Sonuçları açıkladığımızda tüm partiler ciddiyetle yabancıların seçim hakları üzerine tartışmaya başladılar ve çözümler ürettiler. Bu ise zaten talep ettiğimiz bir şey idi. Değerlendirilerek derhal harekete geçileceğini umuyoruz. Bu konuda çalışmalar yapan her kesime teşekkürler
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.