RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 12:37:55 tarihnde eklendi. 754 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'lı politika uzmanları

ABHAZYA'LI POLİTİKA UZMANLARI "SAAKAŞVİLİ, ÜLKESİNİ ABHAZYA İLE İLGİLİ OLARAK ATACAĞI ADIMLARDAN DOLAYI BÜYÜK RİSKE SOKUYOR" DEDİLER.
Abhazya'lı politika uzmanları Rusya federasyonunda çalışmalarını sürdüren "Kafkasya Demokrasi Enstitüsü" Abhazya Bölüm Başkanı Sokrat CİNCOLİYA "Gürcistan Yönetimi, içişlerinde var olan sorunlarını çözme çalışmalarını yüksek bir olasılıkla "felaket" ile sonuçlandırabilir" dedi.

Sokrat CİNCOLİYA bütün hislerimiz, kuvetle gösteriyor ki Gürcistan Yönetiminin, kendi içerisindeki karışıklıkların sorumlusu olarak daha önceden de olduğu gibi Abhazya ve Güney Osetya'yı işaret edeceğini bilmemek hata olur" dedi.

Sokrat CİNCOLİYA'nın söylediğine göre SAAKAŞVİLİ, Tifliste ki Devlet Başkanlığı Töreninde vermiş olduğu söylevde, bu yıl Gürcistan Ordusunu Sovyet Silahları ve Batı Ülkelerinden almış olduğu yeni silahlar ile donattıklarını belirtmesi boşuna değildir. ABD ve Diğer Batılı ülkeler, Abhazya ve Güney Osetya ile olan sorunların çözümünde askeri unsurların kullaılmasını istemiyorlar ancak SAAKAŞVİLİ'nin söylemlerinde bunun tam tersini görmek için kahin olmak gerekmiyor" dedi.

Sokrat CİNCOLİYA "SAAKAŞVİLİ, kendisini ne zaman güçlü hissediyorsa ardından hemen "trajik olaylar" yaratmak için hazır hissediyor" diyerek konuşmasını sürdürdü, "Rusya,Kafkasya Bölgesinde çıkarılmak istenen hiç bir savaş girişimine izin vermek istemeyecektir, bundan dolayıdır ki Rusya, sorunların çözümünde sadece aracı rolü üstlenmiyor, Devlet olarak Abhazya ve Güney Osetya'da barışın sağlanması güvencesini yerine getirme misyonu da bulunuyor" dedi.

"Vatandaşlık İnsiyatifi ve İnsanın Geleceği Fonu" Temsilcisi Leyla TANİYA "Gürcistan, tipik bir "kukla" devleti izlenimi uyandırıyor, uluslararası finans güçlerin denetimi altında bulunduğu izlenimi uyandırıyor, aynı zamanda askeri alanlarda da bu görülüyor." demek oluyor ki "Gürcistan'ın dış politikaları, bütünü ile büyük ölçüde ABD ve yakınlarında bulunan Avrupa ülkeleri tarafından yönlendiriliyor" diyerek sözlerini sürdürdü.

Leyla TANİYA "bütün bu gelişmelerin yanında oynanan uluslararası politika oyunlarında Abhazya üzerine güçlü senaryolar üretilmesi kuvvetle muhtemeldir" "ancak, SAAKAŞVİLİ, ülke yönetiminde etkinliğini sürdürür ve uluslararası politik ve jeopolitik konjontürleri kendi lehine çevirme şansını elde ederse Abhazya üzerinde riski yüksek senaryolar üretmeye başlar" dedi.

Abhazya'lı Politika Uzmanı (politolog) Leyla TANİYA, Rusya'yı adres olarak veren ülke referansları ile ilgili olarak "Gürcistan'ın Patronları, Gürcistan ve Rusya arasında ki ikili ilişkilerin haddinden fazla radikal olmasını istemiyorlar, daha sonra Rusya ile Batı Ülkeleri arasında ki ikili ilişkilerde sorunlar gelişebilir" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.