RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 12:37:02 tarihnde eklendi. 568 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sergey Lavrov "Gürcistan-Abhazya

SERGEY LAVROV "GÜRCİSTAN-ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA SORUNUNUN "SİSLİ TARAFI" GÜRCİSTAN'DA KALIYOR DEDİ.
Sergey Lavrov 23/01/2008. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV; Moskova'da düzenlemiş olduğu basın konferansında Gürcistan Medya Mensubunun Rusya, Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasına karşı duruyor, ancak abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınmasına sıcak bakıyor. Bu konuda ki düşüncelerinizi öğrenebilirmiyiz? biçindeki soruyu yanıtladı.

Sergey LAVROV "Rusya Yönetimi, Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasından hemen sonra Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıyacaktır, biçiminde hiç bir zaman için açıklama yapmamıştır" dedi. "Rusya yönetimi hiçbir zaman böyle bir şey söylememiştir" diyerek sözlerinin altını çizdi.

Sergey LAVROV; Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasından sonra olabilecekleri açıklarken "Dünya ülkelerinde yaklaşık 200 bölgede benzer konular ile karşılaşacağız" diyerek "eğer, kim kime izin veriyorsa, bir çok toplum da kendileri için böyle davranışlar bekleyecektir" hatırlatmasını yaptı.

Rusya Dışişleri bakanı "her iki tarafında rızası ile, uluslararası hukuk ve prensipler dahilinde, sınırlar bozulmadan, Kosova sorununu yasalar dahilinde bütünü ile çözmak gerekir" dedi.

Sergey LAVROV "bazı aklı evvellerin, "Rusya, Kosova'nın bağımsızlığına karşı geliyor" tipi yaklaşımları "tamamı ile yalandır". Rusya, sonra ne olacağını bekliyor, Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasından sonra bekleyen bütün diğer taraflarkendilerinin de bağımsızlığının tanınması için konuşmaya başlayacaklardır" dedi.

Gürcistan ile ilişkile konusunda konuşan Sergey LAVROV; Moskova'nın Gürcistan ile politik görüşmelere yeniden başlanmasını içtenlikle istediğini belirtti. Gürcistan ile ilişkilerde "sıradan bir dönem" yaşanmıyor. "Bizler, geçtiğimiz yıl Devlet Başkanları ve Dışişleir Bakanları düzeyinde karşılıklı görüşmelerde bulunduk. Onlara krizin ortadan kaldırılması için çalışmalarını rica ettik -dedi. LAVROV- ancak konunun sisli tarafı her zaman için Gürcistan tarafında kalıyor, önceden yapılan provokasyon eylemleri, Ağustos 2007 içerisinde yaşanan savaş uçaklarının toprakları ihlal krizi ve diğerleri, Rusya'nın askeri personellerinin tutuklanmaları, kanunsuz bir biçimde cezaevinde tutulmaları, Abhazya Topraklarının kontrolünü yapan Rusya vatandaşlarının öldürülmeleri, Gürcistan-Abhazya Sınırı bölgesinde Ekim 2007'de yaşanan olaylar insanda iyimserlik bırakmıyor." dedi.

Rusya Dışişleri bakanı Sergey LAVROV "bizler, iki ülke arasında ki politik ilişkilerin yeniden başlatılması için dayanışmadan yanayız." diyerek konunun önemini belirtti ve "bizler, Gürcistan'da yaşanan Devlet başkanlığı seçimlerinde taraf olmadık ancak, seçim oluşumunu gözlemledik." "Rusya olarak, iki ülke arasında ki ilişkilere zarar vermeden ve politik konuların çözümünde Gürcistan'ın yanlış değerlendirmelere girmesini istemiyoruz" dedi.

Sergey LAVROV "Gürcistan tarafı ile ilgili olarak sorunlu bölgeler konusunda" Gürcistan-Güney Osetya sorununun çözümünde ilk atılacak adım, Avrupa Güvenlik konseyinin (OBSE) almış oduğu "taraflar arasında çözüm için güç kullanılmayacaktır" belgesinin yaşama geçirilmesidir. Gürcistan tarafı, bizlere "güç kullanılmayacağı" biçiminde teminat veriyor, ancak bölgede sürekli olarak yapılan ihlaller ile OBSE'nin "güç kullanılmama" belgesini imzalamaktan kaçınıyor" diyerek konu hakkında ki açıklamasını bitirdi.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.