RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Ağustos 2011, Pazartesi 12:03:25 tarihnde eklendi. 1026 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

14 Ağustos Vatan Savunucularını Anma Günü

14 AĞUSTOS, ABHAZYA CUMHURİYETİ VATAN SAVUNUCULARINI ANMA GÜNÜ.
14 Ağustos Vatan Savunucularını Anma Günü 15/08/2011.  14 Ağustos günü Abhazya Cumhuriyeti Vatan Savunucuları günü olarak anılıyor. Bundan 19 yıl önce 14 ağustos 1992 Tarihinde Gürcistan Devleti Askeri Birlikleri'nin Abhazya'yı işgal girişimi sonrasında Abhaz Halkının 413 gün süren özgürlük savaşı Abhaz halkının  zaferi ile sonuçlandı.


Suhum şehir merkezinde bulunan Özgürlük antınıa 14 Ağustos sabahı savaş gazileri, Devlet Başkan Vekili Parlamento Başkanı Nugzar Aşuba, Başbakan Vekili Beslan Kubrava, parlamenterler, hükümet üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve devlet başkanlığı seçimi adayları çiçek ve çelenk bıraktılar.


Törende savaş sırasında ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Abhazya'da faaliyet gösteren bütün Ortodoks Kiliselerinde 1992 - 1993 Özgürlük Savaşında ölenlerin anısına dualar edildi.


Tören'de konuşma yapan Nugzar Aşuba "Bugün halkımız için trajik bir gün, yas ve anma günü. 19 yıl önce, Abhazya'nın çocukları bir kez daha silahları bulunmadan vatanlarını savunmak için cesaret ve kahramanlık örneği göstererek ayaklandılar. Özgürlük savaşı başladı, savaş kanlı ve yıkıcı oldu, binlerce kişi yaşamını yitirdi, birçok insanın hayatı karardı.


Abhazya'nın kurtuluş savaşına Kuzey Kafkasya'dan, Güney Rusya'dan, Abhaz Diasporası'ndan, yurt dışından gelen gönüllüler paha biçilmez bir destek ve yardımlarda bulundular.


Halkımız, zor dönemlerde ki mücadelesinde birleşmeyi sağladı. Bizler, kendi ellerimizle geleceğimiz inşa etme fırsatını veren, anavatnlarının bağımsızlığı ve özgürlüğü için yaşamlarını sunan kahramanlarımza karşı borçluyuz.


Abhaz halkının bağımsızlık savaşı ile elde etmiş olduğu egemenlik hakları, uluslararası yasal tanınma süreci ile taçlanacağından eminim " dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info  


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.