RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Ağustos 2011, Cumartesi 11:49:05 tarihnde eklendi. 938 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Ulusal Birlik Forumu

ABHAZYA ULUSAL BİRLİK FORUMU (ERA) SEÇİM OFİSİ AÇIKLAMASI.
Abhazya Ulusal Birlik Forumu 13/08/2011. Abhazya Ulusal Forumu (ERA) tarafından Abhazyam.com’a gönderilen açıklama aşağıda bulunmaktadır. Bilindiği üzere Abhazyam.com’a Abhazya devlet başkan adayları tarafından gönderilen bütün açıklamalar yayınlanmaktadır. Bugüne kadar sadece Raul Hadjimba ekibi tarafından açıklamaların gönderildiğini ve diğer adaylar tarafından gönderilecek olan açıklamalarında yayınlanacağını belirtiriz.


Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu


Fatih Atan (A’tanba) 

 

ABHAZYA ULUSAL BİRLİK FORUMU (ERA) SEÇİM OFİSİ AÇIKLAMASI.

 

Abhazya Cumhuriyeti Ulusal Birlik Forumu (ERA) 15 Temmuz 2011 Tarihinde gerçekleştirmiş olduğu olağanüstü kongre de, yapılacak olan devlet başkanlığı seçimlerinde Devlet Başkanı Adayı olarak Raul Hadjimba ve Devlet Başkan Yardımcılığı Adayı olarak Svetlana Jergenia’nın gösterilmesi kararı almıştır.


Raul Hadjimba – Svetlana Jergenia birlikteliği, artık ülkemizin sosyal yaşamında önemli bir olgu ve ülke yaşamında hoş bir değişim ve dönüşümün temsilcileri konumuna gelmişlerdir, açıkçası devlet başkanlığı seçimlerinde ki başarı sonrasında bunları gerçekleştirebilecekleri olgusu bulunmaktadır.


Hadjimba ekibinin 2011 devlet başkanlığı seçimleri kampanyasında, sizce başarı şansı neden yüksektir?     


Çünkü öncelikli olarak, bizce devlet başkanlığı seçimlerinde devlet başkanı ve devlet başkan yardımcısı adaylarının kişisel niteliklerinin güven verici olmasıdır. 


Dürüstlük, doğruluk ve çalışma konumu, görevi başarmada ki yeteneği Raul Hadjimba’yı ayırt etmektedir. Abhazya Cumhuriyetinin ilk devlet başkanının kendisinden sonra ki devlet başkanlığı görevi için, Hadjimba’yı halefi olarak düşünmesi sıradan bir olay değildir. Onun yüzünde, Abhazya’nın bağımsızlığını sürdürebilecek en uygun kişi olarak görmüştür. Bizlere göre en önemlisi, devlet adamlığını kişisel hedeflerinin üzerinde görme inancının güçlü olmasıdır. O, vicdanı ile anlaşma yapmıyor ve hiçbir koşul altında halkına ve devletine ihanet içerisinde bulunmaz.


Bizler, Raul Hadjimba’nın Ülke parlamentosu ile bir bütün olarak kamu görevlerinde vatandaşların rolünü arttırmak için girişimleri yapacağına, ulus ile devlet arasında ki bölünmüşlüğün ortadan kaldırılması için koalisyon hükümeti kurulması ve Halk Meclisi’nin rolünü güçlendirmek için yapmış olduğu önerilerin olumlu olduğuna inanıyoruz.


Abhazya Devletinin modern devlet düzeyine çıkmasını sağlayan üstün devlet adamı Vladislav Grigoryevich Ardzınba’nın eşi olan Svetlana Jergenia, akıllı, karizmatik ve etkileyici özelliğe sahip bulunmaktadır. Ardzınba’nın en sadık müttefiki olarak, onun Ahlaki ve siyasi felsefesinin oluşumunda fikir ve derin düşünceleri ile katkıda bulunmuştur.


Abhazya’nın özgürlüğü için gönüllü olarak savaşan birçok vatandaşı, bu iki değerli figürün “Ardzınba Döneminin” devamı olan çalışmaları ile Vladislav Grigoryevich’in mücadelesini ömür boyu sürdüreceğine inanıyor.


İkinci olarak, Hadjimba ve Jergenia, farklı yaş guruplarında bulunan insanlarımızın, ulusal kurtuluş savaşı gazileri, gençlerin yanında duruyorlar. Bu ekip, hükümet ve toplumun bütün alanlarında gecikmiş olan reform girişimlerini yaşama geçirebilecektir.


Bütün bunların dışında en önemlisi, bizler Hadjimba ve Jergenia’nın insanlarımız tarafından devlet yapılmasını önerdikleri yolların ve en önemli sorunların açık olarak tartışılmasından yana olduklarına inanıyoruz.


Hadjimba’nın programının en önemli konularından birisi olarak geriye dönüş sorununun çözümü olmaktadır, tarihsel vatanlarına dönen vatandaşlarımızın en uygun ve verimli bir biçimde yaşam koşullarının sağlanması için “ulusun güçlendirilmesi” fikri temelinde ki çalışmalar önemli bir rol oynayacaktır. Bilindiği üzere Svetlana Jergenia’nın, çok önemli ulusal konuların çözümü üzerinde olduğu gibi bu konu üzerinde de uzman kişiliği ile önemli çalışmaları bulunmaktadır.


Bizler, sadece halkımızın önderlerinden olan bu ikilinin, bizim gibi bölünmüş ulusların devleti ile bütünleşmesinde, geriye dönenlerin sorunun çözümünde ki söylemleri gerçeğe taşıyacağından eminiz.


Hadjimba, devlet başkanlığı seçimlerine adaylığını açıkladıktan sonra yapmış olduğu gezilerde seçmenler ile yapılacak olan değişiklikler ve reformlar hakkında ki düşüncelerini vatandaşlar ile paylaştı ve destek gördü. Tüm toplantılarda vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanan Hadjimba, birçok sorun hakkında ki sorulara verdiği içten yanıtlar ile sempati toplamıştır.


Hadjimba çalışma programı sadece seçim dönemi amacı ile ilgili olarak hazırlanmamıştır, daha önceden uzun bir dönem içerisinde çalışılarak hazırlanmıştır. Hadjimba’nın güçlü siyasal kişiliği, devletin gücüne ve Apsnı’nın siyasal egemenliğine zarar getirebilecek olan yönetim kararları ile mücadelede, karar verme yetkisinin devlet bürokrasisinin elinde değil halkın katılımı ve onlar ile iletişim sağlanarak alınmasında yeterli bir yapıya sahiptir.


Bu noktada, Abhazya Devlet başkanlığı seçim kampanyası bütün hızı ile sürmektedir, ancak bazı konuları geçici olarak askıya alabiliriz. Bizler adaylarımız olan Hadjimba’nın popularitesi ve Jergenia’nin başarılı çalışmaları ile seçmenler ile yapılan toplantılarda ki etkinliklerini bir başarı olarak görüyor ve üle içerisinde yapılacak olan toplantılar ile daha da yükseleceğini düşünüyoruz.                          


Suhum, 2011/08/09

 

,*********************

 

Сообщение информационно-аналитического отдела РПП «Форум народного единства Абхазии».

 
15 июля 2011 года делегаты внеочередного съезда Республиканской политической партии «Форум народного единства Абхазии» выдвинули кандидатом в Президенты Республики Абхазия Рауля Хаджимба  и кандидатом в Вице-президенты Республики Абхазия Светлану Джергения.
 

Тандем Рауль Хаджимба – Светлана Джергения уже стал заметным явлением в общественной жизни нашей страны и наглядно символизирует собой долгожданные перемены и преобразования в жизни Апсны, которые должны наступить после Победы на президентских выборах.
 

 Почему мы считаем, что у команды Хаджимба очень высокие шансы на успех в президентской кампании 2011?
 

Потому, что: во-первых, такую уверенность нам дают личные качества кандидатов в президенты РА и Вице-президенты РА.
 

Честность и порядочность, принципиальность и работоспособность, умение добиваться поставленной задачи, эти качества выгодно отличают Рауля Хаджимба. Не случайно Первый Президент Апсны в свое время принял продуманное решение и назвал Хаджимба своим преемником. То есть, в его лице он видел самого достойного продолжателя строительства независимой Апсны. Самое главное, по нашему мнению, это твердая уверенность в том, что этот человек никогда не поставит свои личные цели выше государственных. Он не идет на сделки с совестью, и ни при каких обстоятельствах не предаст свой народ и государство.
 

Одной из самых важных инициатив Рауля Хаджимба мы считаем его желание объединить расколотый властью народ и в этой связи только положительно можно расценивать его предложение создать коалиционное правительство, повысить роль Народного Собрания – Парламента страны, в целом повысить роль народа в жизни государства и общества.
 

Супруга и верный соратник всенародного лидера, основополагателя современного Абхазского государства, Владислава Григорьевича Ардзинба, Светлана Джергения умна, харизматична и обаятельна. На формирование ее духовного и политического мировоззрения большое влияние оказали идеи и глубокие мысли Ардзинба.
 

Многие граждане страны, добровольцы, воевавшие за Свободу Апсны, связывают эти две достойные фигуры с продолжением «Эпохи Ардзинба», с продолжением дела всей жизни Владислава Григорьевича.
 

Во-вторых, рядом с Хаджимба и Джергения стоят достойные люди разных возрастов, от ветеранов национально-освободительного движения, до молодежи. Эта команда способна осуществить назревшие реформы во всех сферах жизнедеятельности государства и общества. 
 

Кроме того, очень важным мы считаем, что Хаджимба и Джергения открыто говорят о самых значительных проблемах для народа и государства и предлагают способы их преодоления.


Так одним из самых важных вопросов, отраженных в Программе кандидата в Президенты Хаджимба, является вопрос репатриации, то есть, как добиться максимально удобного и эффективного возвращения соотечественников на свою историческую Родину. Хаджимба рассматривает этот процесс в рамках идеи «усиления нации», отводя ему первостепенную роль. Как известно, Светлана Джергения является признанным специалистом в этом вопросе, что положительно скажется на успехе этого важного для нации дела.


Мы убеждены, что только этим государственным деятелям, душой болеющих за свой народ и государство, удастся перейти от слов к реальным делам в вопросе репатриации на благо нашего разделенного народа.
 

После начала выборной кампании, Хаджимба со своими единомышленниками много ездит по стране, проводя большое количество встреч с избирателями. Хаджимба рассказывает людям о своей программе, о том, как он видит пути преобразований и реформ. Все встречи проходят в дружеской атмосфере обмена мнениями, пожеланиями, Хаджимба отвечает на многочисленные вопросы граждан страны.
 

Программа Хаджимба сформировалась не в спешке в этот выборный период, а является результатом длительной работы. Активная политическая деятельность Хаджимба, его борьба против решений руководства, способных принести большой ущерб государственности и суверенитету Апсны, привели к тому, что Хаджимба судит о проблемах страны не из кабинета чиновника, а тесно общаясь с народом.
 

На данный момент кампания по выборам Президента Абхазии в разгаре, но уже можно подвести промежуточные итоги. Работу с избирателями наших кандидатов следует считать успешной и можно прогнозировать еще больший рост популярности Хаджимба – Джергения, который произойдет в ходе дальнейших встреч по стране.


г. Сухум, 09.08.2011 г.


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.