RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Temmuz 2011, Perşembe 00:02:36 tarihnde eklendi. 1045 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya, Garantör olmaya Hazır

GRİGORY KARASİN “RUSYA, ABHAZYA, GÜRCİSTAN VE GÜNEY OSETYA ARASINDA GÜÇ KULLANILMAMASI’NIN GARANTÖRLÜĞÜNÜ ÜSTLENİYOR”
Rusya, Garantör olmaya Hazır 28/07/2011. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin, bugün ITAR-TASS Haber Ajansı ile yaptığı özel söyleşide “Rusya, ABD ve AB ile birlikte Abhazya, Gürcistan ve Güney Osetya arasında karşılıklı silahlı güç kullanılmaması yükümlülüklerinin yerine getirilmesi konusunda garantör olmaya hazırdır” açıklamasında bulundu.


Grigory Karasin “Devlet Başkanları, Dimitri Medevedev ve Nicolas Sarkozy arasında oluşturulan anlaşma metinine bağlı olarak Cenevre’de yapılan görüşmelerin on altıncı turu gerçekleştirildi. Şimdilik bu toplantılar, Gürcistan’ın yüksek sesle yapmış olduğu suçlamalarını frenliyor ve kayıp insanların iade edilmesi ve bölgelere yardım taleplerini değerlendirmeye yardımcı oluyor ” dedi.


Grigory Karasin “kimi ülkeler için bu çalışmanın sonuçlarını farklı açılardan yorumlamak mümkündür. Ancak, yaklaşık olarak üç yıldır Cenevre’de Abhazya, Güney Osetya ve Gürcistan’ın tartışmalar katıldığı da bir gerçektir, ve aslında tartışmalara ve toplantılara Rusya, ABD, AB, BM ve AGİT’de katılıyor” dedi.           


Grigory Karasin “Bu platform, tüm tarafların bölgedeki konum ve vizyonlarını doğrudan belirtmiş olduğu uluslararası tek alan olsa da önemlidir. Suhum ve Tsinval’in görüşlerinin kısa vadeli olarak değerlendirmek, ileriyi görmemektir ve aynı zamanda verimsizliktir de. Gürcistan’da dahil olmak üzere onlar olmadan Güney Kafkasya’da barış ve istikrarın sağlanması mümkün değildir” dedi. 


Grigory Karasin “Cenevre görüşmelerinde birlikte çalışılarak belli bir deneyim kazanıldı,  giderek güvenliğin sağlanması alanında daha yapıcı somut sonuçlar elde arzusu doğmaya başladı. Giderek sınırlarda istikrar ortamının geliştirmek ve insani konuların çözümü için öneriler güven ortamının geri gelmesini sağlıyor. Bu gelişmeler çok çaba ve uzun zaman gerektiriyor, ancak bunun dışında başka bir  seçenek olmadığı da açıktır” dedi. 


Grigory Karasin “Bilindiği üzere, geçen yıl sonun da Abhazya, Gürcistan ve Güney Osetya Devlet Başkanları tarafından tek taraflı güç kullanılmaması konusun desteklediklerini belirten açıklamaları bulunuyor. Cenevre’de daha çok çalışma yapmak gerekecektir. Bu tür açıklamaların mantıksal uzantısı, üç devlet arasında güç kullanılmaması anlaşmasının imzalanması için iyi bir temel oluşturacaktır” dedi.


Grigory Karasin “Üzülerek belirtmek isterim ki, Tiflis, Tsinval ve Suhum arasında bu tür ikili anlaşmalar yapılması önerilerini göz ardı ediyor. Gürcistan bunun yerine okları Rusya’nın üzerine doğru çekmeye çalışıyor, bizim üzerinizden güç. kullanmama yükümlülüğünden sıyrılmak istiyor. Herkes biliyor ki bölgede 2008 yılında Rusya tarafından herhangi bir saldırı olmadı” dedi.


Grigory Karasin “Bu tür gelişmeler karşısında bizler iyi niyetimizle Cenevre’de ki ortaklarımız olan ABD ve AB ile birlikte Abhazya, Gürcistan ve Güney Osetya arasında karşılıklı güç kullanılmaması anlaşmasının imzalanması için katkıda bulunmaya hazırız” dedi.   


Kaynak: http://apsnypress.info/news/3781.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.