RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 12:30:28 tarihnde eklendi. 836 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sergey Bagapş; Gürcistan, Kafkasya için barut fıçısı

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI SERGEY BAGAPŞ "GÜRCİSTAN, KAFKASYA İÇİN BİR BARUT FIÇISIDIR" DEDİ.
Sergey Bagapş; Gürcistan, Kafkasya için barut fıçısı Abhazya Devlet başkanı Sergey BAGAPŞ; 18/01/2008 tarihinde 1. Radyo kanalında yayınlanan "kararını siz verin" isimli haber programına katılarak görüşlerini belirterek "Gürcistan Yöneticileri, ülkelerinde birliği sağlamak amacı ile Abhazya ve Güney osetya'ya karşi küçük bir zafer elde etmek amacı ile savaş çıkartabilcekleri konusunu hiç bir zaman için unutmuyoruz." dedi.

Sergey BAGAPŞ "Gürcistan'ın bu adımı atabileceğini unutmak olmaz" diyerek konuya karşı göstermiş olduğu ilgiyi belirtti. Ayrıca "eğer Gürcistan'ın yöneticileri savaş kararlarını yaşama geçirmeye kalkarlar ise sadece Abhazya ve Güney osetya'da savaş çıkmaz, Gürcistan'ın kendi topraklarında da savaşın başlamasına neden olurlar" dedi.

Gürcistan Devlet bakanı David BAKRADZE'nin Abhazya-Gürcistan Sorunu üzerine yapmış olduğu açıklamada, Abhazya yönetiminin Tiflis Yönetimi ile diyaloğu hızlandırması gerektiğini belirtmişti.

Sergey BAGAPŞ "bizler, her zaman için diyaloğa hazırız ve Tiflis yönetimi ile ne zaman isterlerse, bir kez daha savaşın çıkmaması için yapılacak olan anlaşmayı imzalamaya hazırız. Fakat, şimdiye kadar Gürcistan Yöneticilerinden bizlerin bu çağrısına karşılık olarak herhangi bir yanıt almadık" dedi.

Abhazya Devlet Başkanı; Gürcistan Yönetiminin Moskova Anlaşmasında, Abhazya'nın Yukarı kodor bölgesindeki askeri Güçlerin kaldırılması ve ateşkesin sağlanması konusunda politik görüşmelerin yapılması çağrısına rağmen buna uymadığının altını çizdi.

Sergey BAGAPŞ'ın belirttiğine göre "bugün Gürcistan'da neler oluyor, -bugünkü gelişmeler onların içişleridir ancak komşu ülkede ne zaman kargaşa artıyorsa, Gürcistan'da ki gelişmelerden dolayı kaygı ve endişe duyuyoruz" dedi.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ "Gürcistan, kafkasya için "patlamaya hazır bir barut fıçısı" durumuna geldi. Gürcistan'ın savaş bütçesini ve silah gücünü arttırmaya başlayarak yarattığı askeri gücü kime karşı kullanmak isteyecektir? Rusya, Ermenistan ya da Azerbaycan'a mı karşı? Tabii ki, silahlı güçlerini abhazya ve Güney Osetya'ya karşı kullanacaktır". dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.