RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Temmuz 2011, Çarşamba 12:33:58 tarihnde eklendi. 1162 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

WikiLeaks Belgeleri

WikiLeaks: MİHAİL SAAKAŞVİLİ, BELARUS'UN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI TANIYACAĞINDAN DOLAYI ENDİŞELİYDİ.
WikiLeaks Belgeleri 20/07/2011. WikiLeaks tarafından yaıyınlanan belgede, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Abhazya ve Tsinval'in bağımıszlıklarının Belarus ve bazı Afrika ülkeleri tarafından tannmasından dolayı endişe duyduğu açıklandı. Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ve ABD Dışişleri bakan Yardımcısı Vekili Tina Kaidanov arasında yapılan görüşmenin içeriğinde Mihail Saakaşvili, eğer bu ülke, kendisine bağlı olan bölgelerin bağımsızlığını tanır ise, bu ülkeyi Avrupa tarafından işbirliği kurulması amacı ile oluşturulan "Doğu Ortaklığı" projesinde desteklemeyi sürdüremeyeceğini ya da Gürcistan olarak bu projeden geri çekilebileceğini açıkladı.


Tina Kaidanov'da, gürcistan Devlet Başkanı'na yanıt olarak, itidal tavsiye ederek, acele olarak alınabilecek bir eylem kararının Avrupa Birliği, Gürcistan ilişkilerine zarar verebileceğini ve Avrupa ile yakın ilişkilerin sürdürülmesi gerektiğini önerdi.  


Gürcistan Devlet Başkanı, ayrıca Venezuela'nın da Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıma karar almasından dolayı da endişe duyduğunu belirtti. Bu bağlamda, Belarus'unda abhazya ve Tsinval2i tanıma olasılığının yükseldiğini söyledi. Mihail Saakaşvili, Belarus'un bağımsızlıkların tanınması kararının eşiğinde olduğunu belirterek, böyle bir hareketin önlenmesi için Batı'nın Belarus'a hızlı bir biçimde baskı uygulayacağını umduğunu belirtti.


Mihail Saakaşvili, ayrıca Lukashenko'nun "Putin'den Nefret Ettiğini" ve onun 2006 yılında Gürcü Mallarınını ithalatına yasak getirmediğini söyledi. Buna rağmen Belarus'un güçlü bir ekonomik baskı altında yaşadığını ve bu politikasını uzun süre sürdüremeyeciğini söyledi. 


http://rus.expertclub.ge/portal/cnid__9268/alias__Expertclub/lang__ru/tabid__2546/default.aspx


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.