RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Temmuz 2011, Pazar 10:56:46 tarihnde eklendi. 883 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Macar Botanikçiler Abhazya'da

MACARİSTAN'LI BOTANKÇİLER, ABHAZYA'YI ZİYARET EDİYORLAR.
Macar Botanikçiler Abhazya'da 17/07/2011.  14 Temmuz Perşembe günü Abhazya'ya Macar - Abhaz Dostluk Derneği Başkanı Erzehebet Podlushani başkanlığındaki Macaristan'lı botanikçiler geldiler.. Macaristan heyeti Abhaz Devlet adamı ve dünyaca ünlü yazar ve şair olan Bagrat Şinkuba'nın Anıtına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundular. Macaristan Heyeti,  Abhazya Kültür Bakanı Nugzar Logua ve Bagra Şinkuba Anıtının Heykeltraşı Tsira Ahba tarafından ağırlandılar.


Erzehebert Podlushani "Bizler büyük şair Bagrat Şinkuba'yı onurlandırmak amacı ile Suhum'a geldik. Onun Macaristan'da büyük bir değeri bulunuyor" dedi.


Bagrat Şinkuba'nın (1917 - 2004) macar diline çevrilmiş birçok eseri bulunuyor. Geçtiğimiz yıl temmuz ayı'nda, Macaristan'ın başşehri Budapeşte'de bulunan ünlü şairler parkında Bagrat Şinkuba'nın anıtının açılışı yapılmıştı.


Macar heyeti, 15 Temmuz Cuma günü Bagrat Şinkuba'nın Oçamçıra Bölgesi Çlou Köyün'nde bulunan "Müze Evi"ni ziyaret ederek, mezarına çiçek bıraktılar. Macar Heyeti, onıun eserlerinde önemli yeri olan köyünde ki yaşamı incelediler.


Kaynak: www.apsnypress.info      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.