RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Temmuz 2011, Çarşamba 15:25:18 tarihnde eklendi. 1345 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ukrayna'dan Şaşırtıcı Açıklama

UKRAYNA, ABHAZYA, GÜNEY OSETYA VE KOSOVA'NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIMIYOR.
Ukrayna'dan Şaşırtıcı Açıklama 13/07/2011. Değerli okuyucular, uluslaarası arenada  Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması konusu ciddi olarak tartışılıyor. bu tartışmalara Ukrayna Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'da katıldı. Bilindiği üzere Gürcistan'ın Askeri gücünün güçlendirilmesinde ve Ağustos 2008 Güney Osetya saldırısında eski SSCB silahlarının sağlanmasında 1. derecede önemli görevler üstlenen Eski Ukrana Devlet Başkanı Viktor Yuschenko Yönetiminin Saakaşvili yönetimine desteği Avrupa Parlamentosu Araştırma Komisyonu tarafından net olarak tescillenmiştir.


2010 yılında Ukrayna Devlet Başkanlığı seçimini kazanan Viktor Yanukovich, Rusya Federasyonu'nun Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıdığı 26 Ağustos 2008 Tarihinde "Ukrayna, Abhazya ve Güney Osetya halklarının istemlerine bağlı olarak bu ülkelerin bağımsızlıklarını tanımalıdır. Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının Rusya Federasyonu tarafından tanınması beklenen bir durumdur. Batı ülkeleriniKosova'nın ba¤›msızlığını tanımasından sonra bu normaldir. Şubat ayı içerisinde Kosova'nın bağımsızlığının kabul edilmesinden sonra karşı› tepkilerin olacağını belirtmiştim. Artık batı dünyası uygulamış olduğu ikili standartı ortadan kaldırmalı, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan batı dünyası, Rusya'nın Abhazya'nın ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımasına tepki göstermemelidir. Ukrayna'nın da Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımasının gerektiğini düşünüyorum"  açıklamasında bulunmuştu.


Viktor Yanukovich Yönetimi, 2010 yılında göreve geldikten sonra Rusya Federasyonu ile olan ilişkilerini geliştirdi ve Sivastapol'da bulunan Rus Donanmasının kalış süresini uzattı. ancak 2008 Ağustos savaşı sırasında eski Ukrayna Yönetimi'nin Gürcistan'a sağlamış olduğu askeri destek hakkında ciddi bir inceleme yaptırmadı. Ukrayna Yönetimi'nin Abhazya ve Güney Osetya'ya bakışında eski yönetimin uygulamış olduğu politikada da herhangi bir deeğişiklik yapmadı.


Viktor Yanukovich Yönetimi, tıpkı Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko Yönetimi gibi, eskiden yapmış olduğu açıklamalarını unutmuş gibi görünüyor. Aşağıda sizlere sunduğumuz haberi, uluslararası politika uzmanları tarafından incelenmesi gerektiğine inanıyorum. Bir gün, Ukrayna ve Belarus devletlerinin uluslararası baskılardan kurtulmuş olarak, bağımsız bir politika izleyerek Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıyacağını biliyorum.


Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu


Fatih Atan (A'tanba)

 

-----------------------------------------------


UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, UKRAYNA VATANDAŞLARININ TİFLİS YÖNETİMİ'NİN rESMİ İZNİ OLMADAN GÜNEY OSETYA VE ABHAZYA'YA GİTMELERİNİ ÖNERMİYOR.


13/07/2011. Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grishchenko'nun Tiflis' yapacağı resmi ziyaret öncesinde Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından "Kiev Yönetimi, Güney Osetya, Abhazya ve Kosova'nın bağımsızlıklarını tanımıyor" açıklaması yapıldı.


Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Politik Bilglendirme Bölüm Başkanı  Oleg Voloshin "Güney Osetya ve Abhazya'ya gitmek isteyen Ukrayna Vatandaşları, Tiflis Yönetiminden resmi olarak izin almak zorundadırlar. Kiev yönetimi olarak çatışma bölgelerini ziyaret edecek olan ukrayna Vatandaşlarının doğuracağı sorunlar nedeni ile Ukrayna ve gürcistan Devletleri arasında sıkıntı yaşanmasını istemiyoruz. Ukrayna olarak ayrıca Kosova'nın da bağımsızlığını tanımıyoruz" hatırlatmasında bulundu.


Oleg Voloshin "Ukrayna, Gürcistan'ı önemli bir ortak ve dost ülke olarak görüyor. Bu nedenden dolayıdır ki, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımaya hazırlanmıyor. Kiev olarak Gürcistan'da ki çatışmaların sadece diplomatik yoldan çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Ukrayna, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün tanınması kuralına bağlı duruyor. Ukrayna, tıpkı Kosova'yı tanımadığı gibi Abhazya ve güney Osetya'nın da bağımsızlıklarını tanımıyor" dedi


Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklama, Konstantin Grishchenko'nun 14 - 15 Tarihleri arasında Gürcistan'a yapacağı ziyeret öncesinde yapıldı. Dışişleri Bakanı ziyareti sırasında Gürcistan devlet yöneticileri ile resmi görüşmelerde bulunacak.  .

         
Kaynak: http://www.russkie.org/index.php?module=fullitem&id=22521   
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Gürsel Aköv - Aslında bunda kosavanın suçu yok ama
Abhazia ve Güney Otesya'nın tanınmamasında,aslında Kosova'ın bir suçu yok.Yanlız Ukraynanın bunu böyle bir açıklamayla Kosava'yı tanımaması bie bakıma bir yerlere masaj olarak gidiyor.En az,Kosava,Bısana kadar,Abhazia'nın da özgürlüğe ihtiyacı vardır,bağımsızlıkları tanınmalıdır.Abhazlar,diğer milletlerden yıllarca daha fazla zulum gördü,acı çekti.Büttün Dünya devletleri bunu öğrenmeli.
Esen Zafer - Ortak tatbikat
Kısa bir süre önce Ukrayna ile yapılan ortak tatbikatta Amerikan Donanması Karadenizde boy gösterisi yapmıştı. Şimdi ise Türkiyede Trabzona konuşlandırılacak füze kalkanı (ki kalkan sözü palavradır) ile Karadenizin BM adı altında Amerikan denetimine gireceği belli. Kulakları çekilmiştir elbet.
semih - biryeşler yapmalıı
türkiye keisnlikle abhazya ya destek vermelidir.bununla ilgili adımlar atılmalıdır ki,dier ülkeler tanısınlar.elimizden geleni yapalım
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.