RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Temmuz 2011, Çarşamba 01:00:47 tarihnde eklendi. 1050 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vanuatu Abhazya'yı Tanıyor

ABHAZYA VE VANUATU, KÜLTÜR, TİCARET VE BANKACILIK İLİŞKİLERİNDE ANLAŞMA İMZALIYOR.
Vanuatu Abhazya'yı Tanıyor 12/07/2011. Sevgili okuyucular, bilindiği üzere Vanuatu Cumhuriyeti Hükümeti 23 Mayıs 2011 tarihnde Abhazya'nın bağımsızlığını tanıdı. Ve iki ülke hükümetleri arasında diplomatik ilişki kurulması kararı alındı. Ancak Gürcistan ve lobi destekçisi ülkelerin baskısı sonucunda Vanuatu'da yaşanan siyasal karışıklıklar sonucunda Vanuatu Cumhuriyeti'nin Abhazya'nın bağımsızlığını tanıması konusunda bir takım sıkıntılar yaşandı. Parlamento'dan yetki almadan göreve başlayan bir başbakan "Vanuatu Cumhuriyeti Abhazya'yı tanımıyor" açıklamasında bulundu. Bu açıklama Gürcistan tarafından Dünya'ya yansıtıldı.


Abhazya'nın bağımsızlığının tanınma kararınn kaldırıldığını açıklayan kişi, parlamentodan onay alamadı ve görevini bıraktı. Daha sonra Vanuatu Parlamentosu, Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyan Başbakan ve kabinesini yeniden onaylayarak yetki verdi. Göreve gelen Başbakan, Bağımsızlığın tanınma kararının geçerli olduğunu yeniden açıkladı.


Abhazya ve Vanuatu arasında yaşanan bu gelişmeler, Abhaz Diasporası içerisinde bulunan bazı aklı evvel! insanlarımız tarafından hemen, Abhazya'nın siyasal yapısına verecekleri zararın ölçüsünü bilmeden "Vanuatu Abhazya'yı tanıma kararını kaldırdı" diyerek, Gürcistan Yönetimi kaynaklı haberleri piyasaya sürdüler.


Abhazyam.com olarak bizler, Abhazya Cumhuriyeti ve Vanuatu Cumhuriyeti'nde yaşanan gelişmeleri sizlere, resmi kaynaklara dayandırarak iletme görevimizi bu olayda da net olarak gösterdik. Aşağıda, sizleri Apsnypress Haber Ajansı'nda yayınlanan Abhazya - Vanuatu arasındaki siyasal - kültürel - toplumsal ilişkilerin son durumu hakkındaki haber ile buluşturuyoruz. Vanuatu Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Nikaragua, Venezuela ve Nauru Cumhuriyeti'nden sonra Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyan beşinci BM Üyesi olarak bulunuyor.


Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu


Fatih ATAN (A'tanba)  

 

--------------------------------------------   


12/07/2011.  Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Asya - Pasifik Okyanusu Tam Yetkili Temsilcisi Juris Gulbis, bugün apsnypress haber ajansına "Yakın bir gelecek içerisinde Abhazya Hükümeti ve Vanuatu Cumhuriyeti Hükümetü arasında kültür, ticaret ve bankacılık alanlarında işbirliği  anlaşması imzalanacaktır" açıklamasında bulundu.


Bilindiği üzere Pasifik Okyanusu Ülkesi olan Vanuatu Cumhuriyeti,  23 Mayıs 2011 Tarihinde Abhazya'nın bağımsızlığını kabul etti. İki ülke arasında diplomatik ilişki kurulması kararı alındı. 


Juris Gulbis "Abhazya'nın Vanuatu tarafından bağımsızlığının tanınması, Gürcistan'ın talebi üzerine bu ülkeye karşı bir dizi ağır baskı uygulayan Avrupa ve Avustralya'nın sıkıştırmalarına rağmen gerçekleşti.Vanuatu Cumhuriyeti Hükümeti Abhazya Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerin kurulması kararını iki kez onaylamak durumunda kaldı ve amaçlarının iki ülke arasında dostluk ilişkisi kurmak niyetlerini vurguladı. Vanuatu Hükümeti'nde bulunan 29 üyenin 28'i diplomatik ilişki kurulması kararı aldı ve bir üye çekimser kaldı" dedi.


Juris Gulbis "Gürcistan'ın ve Lobi destekçilerinin Vanuatu Cumhuriyeti üzerinde ki baskılar bugünde sürüyor. Bugünlerde merkezi gazetlerden birisinde Gürcü diplomatlar tarafından iletilen, Abhazya'nın tanınmasının geri çekildiği biçiminde ki yanlış haberler ve fotoğraflar ile olumsuz yazılar yayınlanmasının sağlanmış olması bu anti propaganda çalışmalarının birer canlı örneğidir" dedi.


Juris Gulbis, Apsnypress Haber Ajansı Muhabirine "Abhazya'nın bağımsızlığının tanınması sorunu, Vanuatu'da bulunan siyasi partiler arasında hararetli tartışmalara konu oldu. Kafkasya Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerin kurulmasında yaşanan beceriksizlik, Vanuatu'da bazı politikacılar tarafından yapılan açıklamalarda, çoğunlukla siyasi anlaşmazlıkların sonucunda olduğu beilrtildi. Bu küçük ülkede demokratik süreç ve toplum içerisinde ki siyasi mücadeleler hızlı bir biçimde gelişiyor. Sonuç olarak, Vanuatu muhalefeti bile abhazya'nın bağımsızlığının tanınmasına destek veriyor" açıklamasında bulundu.


Abhazya Dışişleri Bakanlığı  Asya - Pasifik Okyanusu Tam Yetkili Temsilcisi Juris Gulbis "Vanuatu'da yönetim önümüzdeki hafta çerçeve anlaşmaları paketini onaya sunacak. Yakında Abhazya ve Vanuatu arasında ticari ortaklık ilişkileri başlayacaktır. Abhaz şarapları bugün için Vanuatu'ya getirilmesi projesi gerçekleştirildi, Abhazya'dan uzakta bulunan bu okyanus ülkesi ile ticari ilişkiler başlamıştır" dedi.  


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.