RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Temmuz 2011, Pazartesi 10:31:24 tarihnde eklendi. 1173 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye Abhazya'yı Tanıyabilir

ALEKSANDR RAHR "GÜRCİSTAN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI GERİ ALAMAYACAK"
Türkiye Abhazya'yı Tanıyabilir 11/07/2011. Avrupalı tanınmış araştırmacı Aleksandr Rahr "Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarından vazgeçmeleri mümkün değildir" dedi.


″Вестник Кавказа″,  (Kafkasya Bülteni) tarafından verilen bilgiye göre Aleksandr Rahr, Suhum ile Tsinval arasında ki egemenlik hakları konusunda bazı farklılıkların bulunduğunu belirterek "Güney Osetya'da hala Gürcistan destekçileri hala varlığını sürdürürken, buna karşılık olarak Abbhazya son olarak sahip olduğu bağımsızlık haklarını geri vermeyecek bir biçimde kesin olarak belirledi" vurgulamasında bulundu.


Aleksandr Rahr "Ve bu konu hakkında bana açık olarak soru sormak isterseniz, bende sizlere Abhazya'nın zaman içerisinde bağımsızlığının diğer ülkeler tarafından tanınacağını ve bunların arasında Türkiye'nin de olacağını söyleyebilirim. Ben bunun gerçek çözüm olacağını düşünüyorum. eğer bu olmaz ise, Abhazya tek, tek devletler ile çok iyi ticari ilişkilere girer ve bu biçimde de yaşayabilir. Ve sadece bu biçimde yaşam içerisinde kalmaz, aynı zamanda egemen bir devlet gibi yaşayabilir, belki tüm dünya toplumu tarafından tanınmaz, ancak yarı tanınmamış bir ülke konumunda olur. Hiç kimse bizlere bu sorunun altından dünya üzerinde bulunan diğer ülkeler gibi, bu biçimde, örneğin Kuzey Kıbrıs gibi  kalkılabileceğini söyleyemez" vurgulamasında bulundu.


Aleksandr Rahr "Güney Osetya hakkında belirtmek gerekirse Gürcistan'a gönüllü dönüş de dahil olmak üzere  'orada şu anda her şey hala mümkündür'. Eğer Tiflis Yönetimi, Güney Osetya Bölgesine (Güney Osetya Cumhuriyeti - Abhazyam.com) sunabileceği 'ilginç ekonomik projeler' sunarsa bu tür gelişmeler mümkündür" dedi.


Aleksandr Rahr "Gürcistan, eğer Abhazya ve Güney Osetya'nın kendi bünyesine geri dönmesi ile ilgili olarak uygulamış olduğu politikadan hiçbir biçimde taviz vermez ise ve Rusya ile ilişkilerinde ödün vermez ise, bu çatışma ortamı sürecek ve sorun çözülmeyecektir. Ben, gelecekte Gürcistan'da devlet başkanı olacak olan kişinin, Gürcistan Devleti Yönetiminin 2008 Ağustos'undaki hatasını kabul edeceğine, komşuları ile ilişkilerini geliştireceğine  ve kendi ülkesinde istikrar ortamını sağlayacağına inannıyorum" dedi    


http://www.georgiatimes.info/news/60541.html


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Gürsel Aköv - Bu iktidarla Türkiye Abhazya'yı asla tanımaz.

Hepimiz biliyoruz ki,Sayın Erdoğan'ın anne tarafı gürcüdür.Dikat ettinizmi bilmiyorum,bu iktidarda önemli mertebelrde olanların çoğu da ya karadenizli,yada gürcü kökenli. Bu böyleyken,bu iktidar zamanında Abhazyanın tanınması fazla iyimserlik,bir hayal olur.

Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.