RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Temmuz 2011, Cumartesi 13:58:04 tarihnde eklendi. 912 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Gürcistan'a Geri Dönecek

EDUARD ŞEVARDNADZE "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA GÜRCİSTAN'A GERİ DÖNECEKTİR"
Abhazya, Gürcistan'a Geri Dönecek 09/07/2011. Eski Gürcistan Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze "Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıması bir hatadır. Bu cumhuriyetlerin Gürcistan'a geri döneceğine inanıyorum" dedi.


Eduard Şevardnadze,  "Эхо Москвы" Radyosuna verdiği demeçte "Ben Abhazya ve Güney Osetya'nın geleceğinin gürcistan'sız olabileceğini hayal edemiyorum. Özerklik ya da bir başka biçim oluşturmak o kadar önemli değildir, ancak onlar Gürcistan'ın bir parçasıdır. Ancak Rusya olmadan bu dostluk ilişkileri kurulamaz, bu tür ilişkiler Rusya olmadan çözülmüş değildir" dedi.


Gürcistan eski Devlet Başkanı, Rusya'nın bu iki cumhuriyetlerin bağımsızlıklarını tanımasının en büyük hatası olduğunu belirterek "Ben bunu Rusya'nın en büyük hatası olarak değerlendiriyorum. Eğer böyle küçük bölge olan Abhazya veyahut (Güney) Osetya devlet olarak tanınırsa, sayıca daha kalabalık olan Çeçenlerin yada Dağıstanlıların suçu nedir? Dağıstan üç milyon nüfusa sahip ve deniz ile de bağlantısı bulunuyor" dedi. "İnterfaks"


Eduard Şevardnadze "Kuzey Kafkasya'da bugün bütün Rusya halkları, devletleri parçalanmış olarak bulunuyor. Elbette, bu durum her zaman bu biçimde sürmez. Er ya da geç Ruslar birlikte yaşamak zorunda olduklarını anlayacaklar. Birlikte aynı gökyüzü ve topraklar üzerinde" dedi.    


Kaynak: http://www.yuga.ru/news/233111/


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.