RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Temmuz 2011, Cumartesi 12:35:07 tarihnde eklendi. 838 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya-Güney Osetya- Gürcistan

DİMİTRİ ROGOZİN "NATO, GÜRCİSTAN'I ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA OLMADAN BÜNYESİNE ALMAK İSTEMİYOR"
Abhazya-Güney Osetya- Gürcistan 09/07/2011. Rusya Federasyonu NATO Daimi Temsilcisi Dimitri Rogozin, Sochi'de yapılan NATO - Rusya Federasyonu ilişkileri toplantısı sonrasında "Голосу России" (Rusya'nın Sesi) Radyosu'nda Dimitry Andreev ile söyleşide bulundu. söyleşinin Abhazya - Güney Osetya ve Gürcistan ile ilgili bölümü aşağıda bulunuyor.


Dimitry Andreev -  Gürcistan ve Ukrayna sürekli olarak NATO ile olan işbirliklerini geliştirmek için açıklamalarda bulunuyorlar. gürcistan doğrudan katılım için açık olarak niyetini belirtiyor. Ayrıca, Ukrayna'da Yuşçenko döneminde NATO'ya katılma niyetini belirtmişti. Şimdi ki durumda Gürcistan ve Ukrayna'nın ittifaka üyelikleri için olası umuutları hakkında ne tür bir değerlendirmede bulunuyorsunuz?


Dimitri Rogozin - Şimdiki konumuna bakacak olursak NATO'nun sesinde çok pragmatik bir üslubun galip geldiğini görebiliriz. Bu alaycı imalar çağrılabilir. Böyle bir biçimde, yasal bir evlenme ve nkah yapmak istiyorsanız, deyim yerinde ise oldukça güç.  Yanukovich ve Ekibi'nin Kiev'de yönetime gelmesi sonrasında, aslında NATO'nun Ukrayna ile olan ilişkilerinde ki tutulma derecesi yüksek oranda uyku ortamının olmadığıdır.


Eğer popüler Rus gazetelerinden birisinin arşvine girer ve belgelerin yayınlandığını düşünürseniz, bu bizler için zor bir etken olur,  ben bunun Nato ve Ukrayna arasında işbirliği planı olmadığını düşünüyorum, daha çok Kiev'in dış politika uygulamalarında NATO'nun temel bir danışman niteliği taşıdığını görürüz. Yoksa, bu Rusya'nın Sevastopol'deki Karadeniz Filosunun varlığını tatrtışma durumuna getirir. Ukrayna'nın siyasi ve askeri yöneticileri açısından Sevastopol'da ki donanmanın varolduğu bir ortamda, bundan bağımsız bir ittifak nasıl konuşulabilir? Bu oldukça ciddi bir tartışma ve analiz gerektiren bir konudur.


Gürcistan açısından ne anlama geliyor, Gürcistan ve Gürcistan Devleti Yönnetimi, eski  sakallı Odessa şakası gibi, bostan korkuluğu gibi NATO'ya girmek için hazır olduğunu belirtiyor. Onlar, bu yapıları ile resmi olarak ittifak yapamazlar ve gerçekte kabul edilemez. Çünkü Gürcistan'ın sınırları deve dikeni gibidir. Ya da yeni devlet sınırını kabul etmelisiniz, ancak batı Abhazya ve Güney Osetya olmadan Gürcistan'ı bünyesine almak istemiyor,  ya da onun eski sınırlarını tanıyarak, Abhazya ve Güney Osetya'nın birlikte katılacağını kabul etmekten geçer.


Bundan dolayıdır ki, aşağıda ki karar kabul edilmelidir: Gürcistan ve Ukrayna'dan topun ağzına yerleştirilmiş bir et parçası gibi yararlanmak, sıradan yararlanmaktır. Bu da onları cehennemin herhangi bir yerinde terk ekmek olacaktır - onları atmak olacaktır. Bugün için Gürcistan'ın Afganistan'da ki konumu budur, bu durum, daha önce Avustralya'nın konumundan da daha yakındır. Avusturalya, Anglo-Sakson Birliğ'nin üyesi olmasına rağmen 2. Dünya Savaşı başladığında bu birlik tarafından ilk terk edilen ülke oldu.


Yani, sıradan bir soru ile Gürcistan'ın neden Afganistan'da bulunduğunun ve Gürcü gençlerinin, Tiflis'in resmi istemlerinin, Saakaşvili ve ekbinin maaşlarının yurt dışı patronları ve sponsorları tarafından ödenebilmesi gibi basit nedenler ile, omuzlarına vurularak orada öllmeleri sağlanıyor. Bunda dolayıdır ki NATO, bütün gayrı resmi istemlerini istediği gibi elde ederken, Gürcistan ve Ukrayna'nın NATO'ya girmesini neden istesin?   


Kaynak: http://rus.ruvr.ru/radio_broadcast/no_program/52950579.html


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.