RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Temmuz 2011, Cumartesi 09:41:31 tarihnde eklendi. 794 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Seçim'de Basın'ın Rolü Tartışıldı.

ABHAZYA PARLAMENTOSU VE BASIN - YAYIN MENSUPLARI SEÇİMDE BASIN'IN ROLÜ ÜZERİNE GÖRÜŞTÜLER.
Seçim'de Basın'ın Rolü Tartışıldı. 09/07/2011. Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekilleri ve Abhazya Basın - Yayın Mensupları 8 Temmuz Cuma günü Parlamento'da bir araya geldiler. Toplantıya başkanlık eden Abhazya Parlamentosu Başkanı Nugzar Aşuba "Seçim döneminde kampanya sakin bir biçimde sürdürlmelidir" dedi.  Toplantıya ayrıca Abhazya Yüksek Seçim Komitesi Başkanı Batal Tabagua'da katıldı.


Nugzar Aşuba, konuşmasında Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanı Sergey Bagapş'ın ani zamansız ölümü sonucunda öne alınan devlet başkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çekerek "Devlet Başkanı Sergey Bagapş, aslında görevi döneminde basın - yayın organları tarafından sıkça hedef durumuna geitirlmişti, ancak ölümünden sonra yayınlanan yazılarda sıcak bir kişilk ve başkanlıkta ki rolü üzerine övgü dolu hassas gözlemler yapıldı" dedi.


Nugzar Aşuba "Bizler bugün için 2004 seçimlerinde yaşanan kriz gibi olayların olmaması için davranışlarımıza dikkat etmeliyiz. Sonuçta hepimiz ülkemizin imajını göz önüne almalıyız. Çeşitli demokratik ülkelerdeki uygulamaları dikkate alarak son on yıl içerisinde meclis olarak büyük işler yaptık. seçimler sırasında çift oy oy kullanımını engellemek, pasaportlar üzerinde yaşamış olduğu yerleşim yerinin varlığı, Seçim komisyonunun iki üyesinin (kura ile seçilen) oy pusulasının sağ üst köşesinde imzasının bulunması, şeffaf oy sandıkarının kullanımı, oy sayımlarının gözlemciler huzurunda  sayılması ve bir çok ülkeden gelecek olan uluslararası gözlemcinin davet edilmesi gibi çalışmalar ile demokratik bir seçim dönemi geçierceğimizden eminim" dedi.


Nugzar Aşuba "Abhazya Parlamentosu olarak bütün başkan adaylarına eşit düzeyde yaklaşacağız. Basın - yayın Organ ve elemanları olarak yapacağınız yayınlarda etik kurallara dikkat edilmesi gerekir. siyasal farklılıklara rağmen bu tür kurallara uyulması gerekir" hatırlatmasında bulundu. 


Gazetciler ile yapılan toplantıda,  taraflar, Yurt dışında bulunan Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlarının Moskova ve Çerkesk'te oy kullanmaları, diğer diaspora yaşayanlarının kullanamamasının sorun yarattığı, sahte oy kullananların belirlenmesi, Adayları Abhazya Devlet televizyonu'nda birlikte yapılacak olan bir programda vatandaşlara program ve planlarını açıklamaları ve tartışmaları gerektiği, adayların sadece devlet televizyon ve radyosunda değil özel kanallarda da program yapabilmeleri, basın - yayın organlarının adaylara tarafsız davranmayacağı ve kendi siyasal yapıları ölçüsünde eleştirebileceği, iki kez oy kullanmanın denetlenmesi gerektiği, seçim sırasında gelen basın - yayın temsilcilerine teknik koşulların hazırlanması vb konular hakkında ki görüşlerini belirttiler.


Kaynak: http://apsnypress.info/news/3626.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.