RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Temmuz 2011, Salı 16:35:05 tarihnde eklendi. 1197 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Bakanlığı

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI "BM MÜLTECİLER KARARI, BÖLGEDEKİ SİYASAL GERÇEKLERE UYMUYOR"
Abhazya Dışişleri Bakanlığı 05/07/2011. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı "BM Genel Kurulu tarafından alınan Abhazya ve Güney Osetya'da ki insan hakları ve mülteciler hakkında alınan karar, bölgedeki siyasal gerçeklerin varlığı dikkate alınmadan varolan karrmaşık sorunların çözümüne katkıda bulunulması arzusu ile bir ilgisi bulunmamaktadır" açıklamasında bulundu.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı "BM Genel Kurulunun 65. Toplantısında alınan bu kararın kabul edilmesi, sadece mültecilerin durumlarının iyileştirilmesine olumsuz etki yaratmaz, aynı zamanda Abhazya ve Güney Osetya Temsilcilerinin uluslararası toplumda görüşlerini belirtmiş olduğu tek alan olan Cenevre Görüşmelerinin seyri üzerinde de olumsuz bir etki yaratacaktır.


BM Genel Kurulunun 65. Genel Kurulunda alınan karar, Gürcü Tarafının mülteciler sorunun tüm  tarafların katılımı ile sürdürlen Cenevre görüşmelerine katılan Abhazya ve Güney Osetya'nın bilinçli bir biçimde konunun dışında tutulmak istenmesinin bir sonucudur.


16. Tur Cenevre görüşmelerinde Abhazya ve Güney Osetya tarafları olarak, eğer Gürcistan, mülteciler konusunu BM Genel Kuruluna taşıma girişimlerinde bulunrsa taraf olarak görüşlerimizin BM Genelk Kurulunda bildirilmesi gerektiğini açıkladık. Onlar bu konu hakkında ki bir karar tasarısını BM Genel Kuruluna götürdüler. Fakat bu karar tasarısının hazırlanışı Abhazya ve Güney Osetya taraflarının görüşleri dinlenmeden alınması bizler tarafından kabul edilemez.


Gürcü tarafının bu çabaları mülteciler sorununu yüksek oranda siyasallaştırmaktadır, bu yüzden dolayıdır ki çözüme katkısı olamaz.


Gürcü yönetiminin bu yöntem ve yaklaşımları, mülteci sorunu ve bölgedeki çatışma ortamının ortadan kaldırılımasına ve çözümüne yardımcı  olamaz"
dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.