RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Temmuz 2011, Salı 11:21:11 tarihnde eklendi. 2233 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Tarım Bilimleri Enstitüsü

ABHAZYA'DA BİR KAÇ YIL İÇERİSİNDE YENİ MEYVE ÜRÜNLERİ PAZARA ÇIKACAK.
Abhazya Tarım Bilimleri Enstitüsü 05/07/2011. Abhazya Baişbakanı Sergey Şamba ve Tarım Bakanı Yuri Akaba, 4 Temmuz Pazartesi günü "Abhazya Tarım Bilimleri Enstitüsü araştırma merkezi ve bahçesini ziyaret etti. Enstitü Müdürü Lesik Aiyba, "Fidanlık merkezi altı dönümden oluşuyor, modern teknoloji kkoşulları içerisnde çalışan kurumumuzda yüksek kaliteli elma, şeftali,  hurma, kivi, incir, armut, mandalina, feyhua vd meyve fidanları yetiştiriliyor. Bir kaç yıl içerisinde enstitümüzde yetiştirilen meyvelerimiz Abhazya Cumhuriyeti pazarlarında yerlerini alacaktır" dedi.


Lesik Aiyba "Sadece bu yıl içerisinde İtalya'dan çeşitli türlerde elma fidesi getirildi. Bu fideler Sonbahar'da toprağa dikime hazır duruma gelecek. Bu çokciddi bir iştir, Kasım ayında 400 Bin'in üzerinde fidan dikimi için malzemelerimizi hazır duruma getireceğiz. Bu rakamlar geçmiş dönemlere göre önemli bir yer tutuyor. Böyle bir rakam bugüne kadar gerçekleşmemiştir. Öncelikli olara iki, üç yıl toprağın hazır duruma getirilmesi çalışmalarını gerçekleştirdik. Uzmanlarımızın uzun süreli çalışmaları ile yeni tür meyvelerin oluşumu için ciddi çalışmalarda bulundular, Bizler bu çalışmalarımızla ilerleme gösterdik." dedi.


Başbakan Sergey Şamba "Enstitüde yapılan çalışmaları kutluyorum. Buradaki çalışmaları ilk kez takip etmiyorum. Enstitünün çalışmalarından dolayı memnunuz. Tarım sektörümümümüzün gelişimi Tatil Sektörümüzle de direkt bağlantılıdır. Bugün için turistlere ithal meyve ve sebze ürünleri sunmak durumunda kalıyoruz. İtahla edilen ürünlerin tamamı evimizde üretilebilir. Genç profesyonllerimizin eğitimine önem veriyoruz. Yedi genç uzmanımız eğtim için İtalya'da öğrenim görüyor. İleirde bu uzmanlarımızın sayısı artacaktır" dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info        


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.