RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Temmuz 2011, Salı 10:25:10 tarihnde eklendi. 944 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Varvara Bubnova Anılıyor

RESSAM VARVARA BUBNOVA'NIN RUSYA-JAPONYA VE ABHAZYA YAŞAMI ANILIYOR.
Varvara Bubnova Anılıyor 05/07/2011. Ünlü Rus Ressam Varvara Bubnova'nın Rusya - Japonya ve Abhazya'da ki Yaşımını konu eden ve 125. doğum yıldönümü anısına "Varvara Bubunova Resim Sergisine Davet" adı altında Moskova Aleksandr Soljenitsin Evi "Şazina Resim Galerisi'nde 5 Temmuz - 15 ağustos 2011 Tarihleri arasında resim sergisi düzenleniyor.


Varvara Bubnova Dimitrievna; Sant. Petersburg'da doğdu.  1914 yılında Güzel Sanatlar akademisinden mezun oldu. Haziran 1922 Tarihinde Japonya'ya gitti. Tokyo'da avant-gard sanatçılar ile birlikte Eylül ayında, "Nikakay" Sanat Galerisi'nde iki adet sergi açarak eserlerini sanatseverlere sundu. Varvara Dimitrievna, Japon baskı tekniğini ülkesinde öğretmek ve sunmak amacı ile vatanına geri döndü. Varvara Bubnova, farklı baskı teknikleri uygulayarak, Japonya'da uygulanan litografi tekniği konusunda öneöli çalışmalarda bulundu. İlk kişisel sergisini 1933 yılında açan Bubnova, Litografi baskı tekniği konusunda Japonya2da en iyi sanatçı olarak bilinir. Bubnova, özellikle Rus ve Japon Araştırmacılarının Puşkin konusundaki incelemelrine büyük katkıda bulunmuştur ve gelişimini etkilemiştir. Barbara Bubnova, Japonya'da "Kutsal değerler Nişanı"nı alan ilk SSCB Sanatçısı ünvanına sahiptir.


Varvara Bubnova, Tokyo Üniversitesi'nde Rus Dili ve Edebiyatı Dersleri verdi. Puşkin, Dostoyevski, Gogol ve Tolstoy kitaplarını resimledi. 1958 yılında SSCB'e geri döndü. 1958 yılından ölümü olan 1979 yılına kadar kız kardeşi Maria dimitrievna ile birlikte Suhum'da yaşadı. Suhum, Varvara Bubnova'nın son yirmi yıllık yaşamı içerisinde manzara ve portre çalışmaları ile önemli bir yer edindi. Bu dönemi onun sanat yaşamı, eserleri ve anları içerisnde en önemli yeri olarak varlığını korumuştur. Varvara Bubnova 1983 yılında yaşamını yitirdi ve Suhum St. Michael Mezarlığı'nda defnedildi.


Kaynak: www.apsnypress.info     


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.