RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 12:08:30 tarihnde eklendi. 830 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkandan yeni yıl mesajı

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI SERGEY BAGAPŞ YENİ YIL MESAJINDA; ABHAZLARIN ATA TOPRAĞI "APSNI" DIR DEDİ..!
Başkandan yeni yıl mesajı Sevgili Vatandaşlarım.

2007 Yılının son saniyelerini yaşıyoruz.

Yeni yıl kutlamalarımızı bitirdikten sonra gelecek yılın plan, program ve geçmiş yılın bilançolarını çıkartmamız gerekiyor.

12 ay boyunca ülkemizde birçok değişiklik yaşandı. Belik de bu süreç içerisinde birçok büyük projenin gerçekleştirilmesinin mümkün olduğu düşünülebilir. Ancak, bu bizler için geçerli değildir. Üzülerek belirtmek isterim ki, ülkemizin gelişmini engelleyen bazı sorunları ortadan kaldırmak yakın planda görülemiyor.

Ülkemizin gelişmini engelleyen bazı sorunların çözümü bizlerin ve sizlerin birlikte ortadan kaldırabilmemiz, bizim dışımızda ki gelişmelere bağlıdır. Buna rağmen ülkemizin geliştiğini rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Ülkemizin değişik bölgelerinde; sosyal alanlarda, eğitim alanında, tarım üretimi alanlarında, ulaşım alanlarında dah iyi duruma doğru gitmemiz gerekiyor.

Eylül 1993 tarihinde, "Abhazya Bağımsızlık ve Kurtuluş Savaşı"nda şehit olanların ailelerine ve Gazilerimize yardım amacı ile çıkartılan kanunda belirtilen uygulamaları tam anlamı ile gerçekleştiremediğimizi büyük bir üzüntü ile belirtmek isterim.

Abhazya Devlet Başkanlığı; uygulanacak olan önlemlerin de göz önünde bulundurulduğu yeni bir kanun hazırlanması için çalışmalar yaptı. Bu kanunda Gazi ve Şehit Aileleri için gerekli olan yardıım malzemelerinin tedariki, tıp alanında yardım, hastane ve sanatoryum tedavileri, öğrenim ve iş bulma konularında popülarizme kaçmadan destek verilecektir.

Yeni Kanunda; gaziler ve şehit ailelerinin korunması için özel bir "fon" kurulacaktır. Bu fonda toplanacak olan kaynak alanları bellidir. Fona aktarılacak olan kaynakların bir bölümü "özelleştirmelerden" elde edilecek olan gelirlerden sağlanacaktır, bir bölümü de Devlet Gayrımenkullerinin kiralanmasından elde edilen gelirden sağlanacaktır.

2007 Yılının önemli bir çalişmasını da Abhazya Devleti "Siyasal Bilgiler Enstitüsü"nün açılması ile gerçekleştirdik.

Bizler "Demokrasi ve Ulusların Hakları Organizasyonu" ile uluslar arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çaba gösterdik. Rusya Federasyonu içerisinde bulunan "devletler" ile ilişkilerimizin düzeyini geliştirdik ve güçlenmesini sağladık.

Rusya Fedreasyonu ile olan ilişkilerimiz "yüksek" bir düzeye çıktı. Karşılıklı güven ortamı arttı. Bölgemizde var olan ekonomik ve sosyal düzensizlikleri yenerek gelişme gösterdik. Planlı bir biçimde çalışarak, savaş bölgesinde bulunan Tkvarçal; Oçamçıra ve Guldripş Vilayetlerinde Sanayi ve Üretim alanlarında, elonominin güçlendirilmesi konusunda var olan problemleri büyük ölçüde ortadan kaldırarak önemli ilerlemeler sağladık. Hemen, hemen Gagra; Gudauta ve Suhum Vilayetlerinde ki yaşam koşullarına yaklaşılmasını sağlamış olduk.

Bu bölgelerimizde ki sosyal-ekonomik ilişkilerin gelştirilmesine büyük önem veriyoruz.

2007 yılında devletimiz; Abhazya Devlet Ordusunun sorunlarının çözümü için aktif bir biçimde çalışmıştır. Ordumızun, askeri teknik araç ve gereçleri büyük ölçüde sağlanmıştır. Bugün için ordumuzun durumunun iyileştirildiğini açıkça belirtebiliriz. Abhazya Ordusunda yapılan reform ve asker sayısının arttırılması ile birlikte Abhazya'nın çevresinde oluşabilecek olan tehditlere karşı daha etkili bir biçimde yanıt verebileceğini belirtebiliriz.

Bizle için en zor ödev; Abhazya Devleti'nin "bağımsızlığının tanıtılması" olarak görülüyor. Bu sorunun çözümünde, günümüz koşullarında uluslararası politikalar bizlere açıkça 2 konuda sıkıntı yaratıyor. 1. si uluslararası hukuk kurallarına saygısızlık ve diğeri de bu uygulamayı yapanların ateşli savunucularının yarattığı uygulamalardır. Bu iki konuda ki uygulayıcıların dayandığı deliller "subjektif" delillerdir. "gerçek, maddi" olan deliller değildir.

Bu iki bağlantıyı bir kez daha yinelemek isterim, bir yıl önce düzgün bir anlamda belirttim: Bizler "bağımsızlık" arzumuzun gerçekleştirilmesi konusunda bir çok zorlukları aştık ve karşımıza çıkacak olanlara yeni yöntemler ile galip gelmek için hazırız. Hangi tür zorluk olursa olsun, Hiç kimse Abhazya'yı "esir alabileceğini" akılna getirmesin. Bazı süper devletler, ve onların kuklaları, hangi "okyanus aşırı dostu"ndan yardım yardım bekliyor ve umuyorsa, bölgeden uzakta politika yapmaya ve uygulamaya kalkan ülkeler gerçek politikalar karşısında hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

Özellikle altını bir kez daha çizmek istiyorum. Abhazya Devletinin tanınması günü "gümbür, gümbür" geliyor. Bu konu üzerinde ısrarlı bir biçimde çalışmamız gerekir, bir çok sorunu kendi adımıza çözebilme gücümüz bulunuyor, aksi durumda ülkemizin kalkınmasınıı gerçekleştiremeyiz.

Değerli Vatandaşlarım.

Hepimize Abhazya'mız için gelecek yılın daha iyi sonuçlar vermesini diliyorum.

Tek, tek vatandaşlarımızıa ve her aileye esenlikler diliyorum.

Bugünü göremeyen "kahramanlarımızın" anıtları önünde saygı ile eğiliyorum..!

Onların çocukları ve yakınlarına, anne ve babalarına uzun yaşam ve mutluluk dileklerimi iletiyorum. Kahramanlarımız, onların yaşam ve mutlulukları için canlarını verdiler.

Abhazya'da , Rusya'da  ve Yurtdışında Yaşayan Abhaz Vatandaşları..!

Nerede olursanız olun, sizler için tek bir vatan vardır "APSNI" (Abhazya); Tanrı, "ata toprağınız" yararına yapacaklarınız için gücünüze güç katsın..!

Yeni Yılınızı Kutlar ve Başarılar Dilerim.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı

Sergey BAGAPŞ .

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.