RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Haziran 2011, Salı 15:27:32 tarihnde eklendi. 1171 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şevardnadze, Abhazya Tanınabilir.

EDUARD ŞEVARDNADZE "GÜRCİSTAN, RUSYA'SIZ ÖLMEYE MAHKUMDUR!"
Şevardnadze, Abhazya Tanınabilir. 28/06/2011. Gürcistan'ın eski devlet başkanı Eduard Şevardnadze "Asaval-Dasavali" İnternet Haber Kanalına yaptığı açıklamada, Kafkasya Uzmanı Mamuka Areshidze'nin Abhazya'nın bağımsızlığının tanınması çağrısını "makul" bir öneri olarak nitelendirdi. Eduard Şevardnadze "Abhazya'da bulunan Rusya askeri güçlerinin geri çekilmesi halinde, Gürcistan'ın aracılar bulunmadan görüşmeleri yürütmesi mümkün olabilir" dedi.


Eduard Şevardnadze "Abhazya artık hiçbir zaman Gürcistan'ın bir bölgesi olarak kalmayacak ve devletin bir parçası olarak bulunmayacaktır. Halkların en azından birlikte uzun bir yaşam sağlamaları için iki cumhuriyet olarak fırsatlara sahip olduklarına inanıyorum" dedi.


Eduard Şevardnadze, Mamuka Areshidze'nin  "Mültecilerin geriye dönüşleri görüşmelerde temel unsur olacaktır ve bu görüşmeler 10  - 15 yıl sürebilir" görüşü hakkında yorumda bulunmadı.


Eduard Şevardnadze "Asaval-Dasavali" İnternet Ajansına verdiği demeçte "Gürcistan, Rusya'sız ölmeye mahkumdur. Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi olmadan sorunların çözümü ölmeye mahkumdur. Bizim sorunlarımızın çözümünün anahtarı Rusya'da bulunmaktadır" dedi.  


Eduard Şevardnadze "Eğer Gürcistan, bu tür sorunları çözebilirse 'normal bir ülke' konumunda yaşamını sürdürebilir" dedi. Gürcistan'ın Batı Dünyası ile ilişkileri hakkında "Kimse Gürcistan'ın  güçlü bir ülke olan Rusya ile olan ilişkilerini bozmaya gücü yetmez. Rusya, tek başına Avrupa ile çıkabilecek olan  bir savaşı kazanma gücüne sahiptir" vurgulamasında bulundu.


Eduard Şevardnadze, SSCB dağılması sonrasında Gürcistan Devlet başkanı olarak görev yaptı. Önce Devlet Konseyi Başkanlığı görevine geldi, daha sonra parlamento başkanı oldu ve sonuç olarak devlet başkanlığı seiçimlerini kazandı. Gürcistan - Abhazya Savaşı onıun devlet başkanlığı döneminde yaşandı. (1992 - 1993) Bazı politikacılar, savaşı başlatarak Gürcistan'ın Abhazya'yı kaybedilmesine neden olmakla Şevardnadze'yi suçluyorlar. Bazı politikalcılarda Eduard Şevardnadze'nin müdahalede bulunarak, belli bir süre de olsa Abhazya ve Güney Osetya'da denetimi sürdürdürmesini başarı olarak görüyorlar.      


Kaynak  http://top.rbc.ru/politics/28/06/2011/602809.shtml


Kaynak: http://www.peacekeeper.ru/ru/?module=news&action=view&id=12932


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.